mandag den 3. juni 2013

Muren Hart holdt Brasilien fra sejr på Maracanã

Brasilien og England leverede fænomenal underholdning, da de to mandskaber genåbnede Maracanã med at spille 2-2 foran 66.000 festklædte tilskuere.

Neymar & Co. spillede en flot 1. halvleg, hvor muren Joe Hart holdt hjemmeholdet fra at score. Mon ikke Manchester City-keeperen måtte skifter handsker i pausen pga. for meget slid.

Til gengæld var Hart prisgivet 11. minutter inde i 2. halvleg. Indskiftede Hernanes sendte bolden på trekantssammenføjningen, og farlige Fred flugtede returen ind i nettet.

Målet virkede tilsyneladende søvndyssende på værterne. I hvert fald kom England tilbage i kampen og fik vendt forestillingen på mål af Alex Oxlade-Chamberlain og Wayne Rooney.

Det lignede et mareridt på Maracanã, men Paulinho fik med små 10 minutter igen reddet æren for Brasilien. Oplægget kom fra Lucas Moura, og Corinthians-spilleren fik som sædvanligt timet sit løb i feltet perfekt.

Paulinho bliver nogle gange brugt som 6'er på landsholdet, men han er klart bedst som 8'er, hvor han får mere frihed til de dybe løb. Det var indskiftningen af Fernando, der flyttede Paulinho længere frem på banen, og det gav altså bonus.

Den gamle VM-helt Ronaldo debuterede i rollen som ekspertkommentator, og han roste Brasilien for at have domineret 1. halvleg fuldstændigt, hvorimod holdet gik lidt død efter pausen. Ronaldo tror, at Scolari endnu ikke har lagt sig fast på den taktiske formation.

Med stoppere som David Luíz, Thiago Silva og Dante burde en 3-5-2-opstilling ligge lige til højrebenet, og landstræneren havde stor succes med denne formation ved VM i 2002, udtalte Ronaldo efterfølgende til det rullende kamera.

Vi får se hvad der sker. Næste test bliver på søndag, hvor menuen hedder Frankrig på Arena Grêmio. Den 15. juni går det for alvor løs med Confederations Cup. Her lægger Brasilien ud mod Japan, mens Mexico og Italien er de øvrige modstandere i en interessant gruppe.