lørdag den 22. juni 2013

Neymar og Balotelli i direkte duel i Confed Cup

Brasilien og Italien mødes i aften kl. 21.00 dansk tid i en duel om 1. pladsen i Gruppe A i Confederations Cup. Både værtsnationen og "Gli Azzurri" er noteret for to sejre i to kampe, og dermed er begge mandskaber garanteret en plads i semifinalerne, som spilles onsdag-torsdag i næste uge.

Spørgsmålet er om de to landstrænere derfor vælger at spare nogle spillere til aftenens kamp. Den brasilianske chef Luís Felipe Scolari må helt sikkert undvære den ankelskadede Paulinho, mens Daniel Alves og Thiago Silva ligger i karantænezonen efter et gult kort i de to første runder.

Hos Italien sidder playmakeren Andrea Pirlo over med en muskelskade, mens Daniele de Rossi er ude med karantæne. Landstræner Cesare Prandelli overvejer måske at give Andrea Barzagli en fridag, da stopperen ligesom Daniel Alves og Thiago Silva også har en karantænedag i støbeskeen.

Der er dog en kæmpe fordel ved at slutte etter i gruppen: man slipper højst sandsynlig for at få Spanien i semifinalen. De regerende Europa- og verdensmestre ligger nemlig til at vinde den modsatte pulje, så mon ikke at både Scolari og Prandelli har dette i baghovedet, når startelleveren skal udvælges.

Et møde mellem Brasilien og Italien er en rigtig fodboldklassiker. De to lande har mødt hinanden i finalen om VM-titlen i hhv. 1970 og 1994, og her endte begge kampene med brasilianske triumf. Til gengæld slog italienerne et super attraktivt brasiliansk landshold ud af VM tilbage i 1982, hvor Paolo Rossi brillerede med et hattrick.

Vi kan også forvente en attraktiv kamp i aften på Fonte Nova i Salvador. De to mandskaber mødtes så sent som i marts måned i et brag af en kamp i Geneve, hvor det hele endte 2-2. Brasilien kunne gå til pausen oppe med 2-0 på mål af Fred og Oscar, men De Rossi og Mario Balotelli svarede tilbage i 2. halvleg. 

Italienerne virkede i marts måned en tand stærkere end Brasilien, men de gul-grønne har på det seneste haft en positiv udvikling. Neymar er begyndt at præstere for alvor på landsholdet, og de øvrige spillere virker til at have fundet deres roller under Scolari. Især Luíz Gustavo har fået en vigtig rolle som holdets 6'er, som i mange tilfælde agerer en tredje stopper sammen med Thiago Silva og David Luíz.

Aftenens helt store fokuspunkt bliver helt sikkert duellen mellem Neymar og Balotelli. To unge og fantastiske angribere, som på hver deres facon kommer til at sætte modstandernes forsvar under pres. Det kan ikke blive andet end et seværdigt opgør.

Brasilien, formodede opstilling:
Júlio César;
Daniel Alves (Jean), Thiago Silva (Dante), David Luíz og Marcelo;
Luíz Gustavo, Hernanes og Oscar;
Hulk, Neymar og Neymar
Træner: Luís Felipe Scolari

Italien, formodede opstilling:
Buffon;
Maggio, Barzagli (Bonucci), Chiellino og De Sciglio;
Aquilani, Montolivo, Candreva, Marchisio og Giovinco;
Balotelli
Træner: Cesare Prandelli

Se målene fra testkampen tidligere på året

Ingen kommentarer:

Send en kommentar