mandag den 28. januar 2013

Seedorf skaffer Botafogo point i Rio-classico

Årets første Rio-classico endte med resultatet 1-1 mellem Fluminense og Botafogo. Wellington Nem bragte Flu foran kort før pausen, mens stopperen Bolívar fik udlignet efter en lille halv times spil af 2. halvleg. Clarence Seedorf kom på banen til 2. halvleg, og han stod selvfølgelig fadder til udligningen. Fluminense må fortsat undvære sin anfører og bomber Fred, der knokler løs i styrketræningslokalet for at blive klar til en lang sæson, der bl.a. byder på spil i Copa Libertadores.
Derbyet på Engenhão blev for øvrigt indledt med et minuts stilhed til minde om ofrene for nattens tragiske ulykke i Santa Maria, hvor 231 unge mennesker omkom ved en diskoteksbrand. Denne ceremoni blev gennemført over hele Brasilien bortset fra staten Rio Grande do Sul, hvor man valgte at aflyse al fodbold i respekt for de døde.
Flamengo høstede sæsonens anden sejr ud af tre mulige, da man slog Volta Redonda med 1-0. Det lignede ellers en vaskeægte nullert indtil angriberen Hernane i overtiden opsnappede bolden i feltet og sendte den forbi gæsternes keeper.
Så var der mere gang i netmaskerne, da Vasco da Gama var på besøg hos Resende. Favoritterne vandt kampen med 4-2, og man er dermed det eneste mandskab i Campeonato Carioca, som har maksimumpoint efter tre spillerunder. Bernardo brillerede med to scoringer, anfører Dedé og debutanten Leonardo nettede en gang hver, mens Dudu og Marcel scorede for hjemmeholdet. Selvom Vasco har vundet alle sine kampe, ser forsvaret noget rusten ud. Det er anden kamp i træk, at modstanderne får lov til at score to gange.
Vasco fører sin Gruppe A med Friburguense og Botafogo på de følgende pladser. I Gruppe B har trioen Fluminense, Flamengo og Audax Rio skilt sig ud i toppen. Der spilles otte runder i denne delturning nummer et, og de to bedste fra hver pulje går videre til semifinalen.