fredag den 25. januar 2013

Santos-talenter stryger til tops i Copa São Paulo

Santos understregede endnu en gang sin formidabel evne til at udvikle talenter, da "O Peixe" vandt den prestigefyldte Copa São Paulo de Futebol Junior. Titlen kom i hus med en finalesejr på 3-1 over Goiás foran over 25.000 tilskuere på Pacaembu i São PauloSantos kunne gå til pausen oppe med to mål mod en modstander, der var i gavehjørnet. Først forærede Goiás efter en god halv times spil et straffespark, som Pedro Castro lidt heldigt fik sendt i nettet, og små fem minutter efter var det igen gavetid. Neíton opsnappede et boldtab i Goiás' bagerste rækker, og Neymar-klonen var kold i den direkte duel med keeperen Paulo Henrique. De grønne fra Goiânia slog imidlertid tilbage i starten af 2. halvleg med et mål af Arthur, og kort tid efter lå udligningen lige til højrebenet, da angriberen Erik blev fældet i det kriminelle felt.  Midtbanespilleren med det forpligtende navn Liniker tog ansvaret, men han sparkede imidlertid straffesparket forbi kassen. Det var bare ikke Goiás' dag, og efter små 20 minutter af 2. halvleg kunne Santos-topscoreren Giva afgøre finalen med sin scoring til 3-1. Santos har vundet titlen en gang tidligere. Det var tilbage i 1984, hvor man besejrede Corinthians med 2-1 i finalen.