torsdag den 3. januar 2013

Masser af stjernefrø i Brasiliens største ungdomseliteturnering

Fredag skydes fodbolden for alvor i gang i Brasilien, hvor man tager hul på ungdomseliteturneringen Copa São Paulo de Futebol Júnior. U/20-turneringen har deltagelse af 100 af landets bedste klubber, og vinderen får en plads i den prestigefyldte Copa Libertadores. Corinthians vandt turneringen i 2012 med en finalesejr på 2-1 over Fluminense. Anføreren Antônio Carlos blev den helt store helt med 2 mål, mens Michael scorede for Fluminense. Corinthians profiler var spillere som  Marquinhos (stopper med stor succes i Roma), Antônio Carlos, Gomes, Matheuzinho og Denner, mens Fluminenses profiler var Higor, Michael, Eduardo, Marcos Junior, og Wellington. Flere af disse har allerede fået kampe på A-holdet. Finalen blev spillet på det store stadion Pacaembu i São Paulo, og der var ca. 36.000 tilskuere til kampen. Det viser noget om, hvor meget turneringen fylder i brassernes fodboldhjerter.