søndag den 13. januar 2013

Brasilianske talenter på randen af sydamerikansk fiasko

Det brasilianske U/20-landshold svæver på randen af knockout i dette års Copa Sul-Americana. Med nattens nederlag på 2-3 til Uruguay blinker de røde advarselslamper for alvor i det brasilianske omklædningsrum. Et sølle point i 2 kampe betyder, at Brasilien skal vinde de sidste to puljekampe mod Venezuela og Peru for at gå videre til næste fase. En ting er den ringe pointhøst. Noget andet er brassernes manglende performance på banen. Træner Émerson Ávila forsøgte sig mod Uruguay med nogle taktiske justeringer i forhold til åbningskampen mod Ecuador, men disse faldt til jorden med et brag. Adryan på toppen sammen med Ademílson i en 4-4-2-opstilling var en fejlcasting af rang, ligesom indsættelsen af en ekstra kontrollerende midtbanespiller i form af Lucas Cândido heller ikke faldt heldigt ud. Spillet blev klart bedre, da først Marcos Júnior og siden Rafinha Alcântara kom på banen, men man nåede aldrig op på et niveau, som kan bringe Brasilien i spil til det fjerde sydamerikanske mesterskab i træk. Når det så er sagt, skal Uruguay have al mulig ros for en flot kamp. Diego Laxalt og Diego Rolán (straffe) bragte "A Celeste" foran med to mål inden at brasserne midt i 2. halvleg fik sin korte opblomstring med mål af Dória og Marcos Júnior inden for et lille minut. Brasilien fik dog som fortjent, da indskiftede Nicolás López satte sejrsmålet ind i overtiden. Uruguay fører Gruppe B med 4 points for 2 kampe, mens Venezuela er noteret for 3 points for en enkelt optræden. Brasilien skal i aktion igen på onsdag, hvor modstanderen er netop Venezuela. Landstræneren Émerson Ávila får i den mellemliggende periode travlt med at finde en opskrift, som kan vende den lurende fiasko til optur.