mandag den 18. august 2014

Optur for Scolari og røvtur for Fred

Botafogo trak det længste strå, da man på Mané Garrincha i Brasília besejrede ærkerivalerne fra Fluminense med 2-0.

De zebrastribede slog knockout midt i 2. halvleg, da Daniel og Zeballos passerede den tidligere brasilianske landsholdskeeper Diego Cavalieri to gange i løbet af 3 minutter.

Fluminense havde chancen for at komme tilbage i kampen 3 minutter før slutfløjtet, men den nu pensionerede landsholdsangriber Fred misbrugte den store chance ved at sparke bolden fordi Jeffersons bur.

Det har i det hele taget været en rædselsfuld uge for ‘O Tricolor’. I onsdags sagde man farvel til pokalturneringen med et pinefuldt 2-5 nederlag til América-RN fra Serie B, og det blev så fulgt op med et nederlag til Botafogo fra den tunge ende af Serie A.

Fluminense holder sig dog i Top 4, men afstanden til duksene fra Cruzeuri er nu øget til 7 points. Botafogo fik med sejren rykket måsen op over nedrykningsstregen, og ‘O Fogão’ ligger nu 12‘er i tabellen.

Grêmio høstede sin første sejr i 3 kampe, da man hjemme i Porto Alegre nedlagde ‘Tigrene’ fra Criciúma med 2-0. Luan udnyttede et straffespark 10 min. inde i 1. halvleg, og Lucas Coelho fordoblede føringen kort efter pausen.

Luíz Felipe Scolari er som bekendt tilbage i Grêmio efter 18 års fravær, og den tidligere brasilianske landstræner skulle således kun bruge 2 forsøg til at få gauchoerne ud af dødvandet.

Grêmio rykker op på 8. pladsen i Serie A med 4 points op til den attraktive Top 4. Criciúma rykker ned på 15. pladsen med 2 points ned til nedrykningsstregen.