mandag den 11. august 2014

Et heldigt æsel ved navn Levir Culpi

Atlético-MG-træneren Levir Culpi er et ‘æsel’. Det mener de fleste af klubbens supportere efter nogle ind- og udskiftninger, som ikke har faldet i fansenes smag. Det er absolut ikke noget positivt af være et æsel (burro) hernede i Brasilien, men Culpi kan i så fald glæde sig over at være et heldigt et af slagsen.

I søndagens hjemmekamp blev det til en sejr på 2-1 over Palmeiras på det mål, som Dátolo satte ind bare 3 minutter før slutfløjtet. Diego Tardelli havde bragt hjemmeholdet foran efter 43 minutters spil, men det udlignede Henrique bare 8 min. efter pausen. Den argentinske indskifter  reddede dog aftenen for de 14.089 betalende tilskuere på Independência ved at banke de 3 points ind på Atlético-kontoen i kampens døende minutter.

Det er ikke mere end en uge siden, at Atlético reddede sig en sejr i slutminutterne over Atlético-PR på 2 selvmål, og går vi lidt længere tilbage var det også to selvmål, som sikrede 'O Galo’ (Hanen) den sydamerikanske Super Cup med en samlet sejr over Lanús.

Heldig eller ej, Levir Culpi er en træner under stor pres. Spillet har slet ikke swinget under hans kommando, og en nøglespiller som Ronaldinho valgte at søge andre græsgange, da Culpi udskiftede R10 i begge finalekampene i Recopa Sulamericana i juli måned. Angriberen Jô ligner heller ikke en person, som trives under den nye træner.

Atlético-MG avancerer trods det elendige spil til 6. pladsen i Serie A med 4 points op til Top 4. Palmeiras har heller ikke fundet rytmen under den nye træner Gareca, og argentineren har stadig sin første sejr til gode i den bedste brasilianske fodboldrække. ‘O Verdão’ (De Grønne) er nu nede som nummer 14 med bare et enkelt point ned til nedrykningsstregen.