tirsdag den 19. august 2014

Dunga lufter ud på det brasilianske landshold

Den brasilianske landstræner Carlos Dunga udtog denne tirsdag sin første trup efter at han for en lille måned siden genindtog embedet efter 4 års fravær. Og man må sige at den 51-årige 'gaucho’ har rystet posen godt i forhold til forgængeren Luíz Felipe Scolari. Ud af de 22 spillere til testkampene mod Colombia og Ecuador, er de 12 nye i forhold til den trup, som hentede en 4. plads ved VM i juni/juli måned.

Landsholdstruppen ser således ud:

Målmænd: Jefferson (Botafogo) og Rafael Cabral (Napoli).
Backs: Maicon (Roma), Filipe Luís (Chelsea), Alex Sandro (Porto) og Danilo (Porto).
Centerforsvar: David Luiz (PSG), Marquinhos (PSG), Gil (Corinthians) og Miranda (Atlético Madrid)
Def. midtbane: Luiz Gustavo (Wolfsburg), Elias (Corinthians), Fernandinho (Manchester City) og Ramires (Chelsea).
Off. midtbane: Everton Ribeiro (Cruzeiro), Oscar (Chelsea), Phillipe Coutinho (Liverpool) og Willian (Chelsea).
Angribere: Neymar (Barcelona), Ricardo Goulart (Cruzeiro), Hulk (Zenit) og Diego Tardelli (Atlético-MG) 

Hjemlige spillere men uden den ‘ægte 9‘er’

Dunga har fundet plads til den giftige offensive duo, Éverton Ribeiro og Ricardo Goulart fra det brasilianske mesterhold Cruzeiro, og der er også dobbelt-up i Corinthians-lejren med udtagelsen  af stopperen Gil og midtbanemotoren Elias. Der er to mere fra den hjemlige liga, og det er keeperen Jefferson fra Botafogo og angriberen Diego Tardelli fra Atlético-MG.

Til gengæld må man spejde forgæves efter Alan Kardec fra São Paulo. Mange eksperter har den 25-årige angriber som den bedste 9‘er i brasiliansk fodbold, og det er en plads, hvor landsholdet skriger på fornyelse efter at Fred ikke længere er til rådighed. Den anden centrale angriber ved VM, Jô er heller ikke kandidat for tiden efter 12-13 kampe i træk for Atlético-MG uden en eneste fuldtræffer.

Udrensning i den bagerste kæde

Ellers er det noget af en udrensning, der er sket i backlinjen. Maicon og David Luíz er eneste ‘overlevende’ fra VM. Daniel Alves og Marcelo er ude, og det tyder på, at Dunga i starten leder efter backs, som kan spille begge veje. Udtagelsen af Filipe Luis og Miranda er logisk, og navne som Alex Sandro, Danilo og Marquinhos er alle fremtiden mænd. Af de vragede centerforsvarere er det nok Dante, som springer mest i øjnene. Thiago Silva er skadet.

På den defensive midtbane er det kun Paulinho, som er vraget til fordel for Elias, mens Dunga på de offensive pladser har skiftet halvdelen af spillerne ud. Bernard og Hernanes er sammen med de to centerangribere Fred og Jô luget ud, og det er tre hjemlige spillere samt Philippe Coutinho, som har fundet den anden vej.

Sandsynlig opstilling mod Colombia

Det bliver spændende at se, hvordan Dunga sammensætter sit hold til kampene mod Colombia og Ecuador. Det kan både blive en 4-4-2 eller en 4-3-3, men mon ikke at det bliver den sidstnævnte formation, som vinder. Der er ingen rigtig centerangriber i truppen, så det bliver nok med Neymar i rollen som falsk 9'er. Mit bud på en startformation mod Colombia ser således ud: 

Rafael Cabral
Maicon, David Luíz, Miranda, Filipe Luís
Luíz Gustavo, Ramires, Oscar
Hulk, Neymar, Philippe Coutinho

I den anden kamp mod Ecuador kan Dunga passende teste nogle af de hjemlige spillere fra start, og her vil der især være et vågent øje til om de to Cruzeiro-spillere Éverton Ribeiro og Ricardo Goulart kan overføre noget af deres sprudlende spil fra klubholdet til landsholdet. 

At sætte sig mellem to stole

Dunga har nu talt, og så må vi se om hvordan forløbet bliver frem mod kvalifikationen til VM 2018. Der er også et OL at kigge på, men det er klogeligt lagt i hænderne på U20-landstræneren Alexandre Gallo. Det at have ansvaret for 2 landshold på samme tid er ikke nogen god idé. Det prøvede Dunga i 2008 og det var ikke nogen succes. Der er alt for stor risiko for, at man sætter sig mellem to stole.

Restprogram for Brasilien 2014:

5. sept.:  Brasilien-Colombia (Miami, USA)
9. sept.:  Brasilien-Ecuador (New Jersey, USA)
11. okt.:  Brasilien-Argentina (Beijing, Kina)
14. okt.:  Brasilien-Japan (Singapore)
12. nov.: Tyrkiet-Brasilien (Istanbul) 


Cruzeiros playmaker Éverton Ribeiro mod landsholdsdebut (Foto: O Globo)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar