fredag den 7. februar 2014

OL-topscorer fik sejr i sin debut for Santos

Santos gav debut til supersigningen Leandro Damião, da 'O Peixe' (Fisken) mødte Linense i den 6. spillerunde af Campeonato Paulista, og selvom OL-topscoreren ikke selv kom på måltavlen, kunne den tidligere Internacional-angriber glæde sig over en sejr på 2-1.

Angrebsmakkeren Thiago Ribeiro med fortid i bl.a. italienske Cagliari bragte favoritterne foran 14 minutter inde i 2. halvleg efter en fiks frispilning af Cícero, men Rodrigo Tiuí sørgede for balance på måltavlen bare et par minutter senere.

Sejrsmålet blev sat med små 10 minutter igen af unge Stéfano Yuri. Angrebstalentet, som brillerede med et par hælscoringer for U20-holdet ved Copa São Paulo i januar måned (se nogle af tryllerierne her), kom fri på en lang fremlægning fra Thiago Ribeiro, og Stéfano Yuri satte sikkert bolden ind bag Anderson i hjemmeholdets bur.

Det var Santos' fjerde sejr i træk i delstatsmesterskaberne dækkende São Paulo, og klubben fører sin Gruppe C med 6 points ned til São Bernardo. Der resterer endnu 9 runder af dette grundspil. De to bedste hold i hver pulje kvalificerer sig til kvartfinalerne, så det ser fornuftigt ud for 'O Peixe'.

Kanal Sport viste i aftes kampen mellem São Paulo og Paulista, og det blev til en sikker hjemmesejr på 2-0. Stopperen Antônio Carlos satte sin fjerde scoring ind i årets turnering efter en halv times spil, og den gamle landsholdsangriber  Luís Fabiano fordoblede føringen et kvarter inde i 2. halvleg.

São Paulo fører Gruppe A med 12 points for 6 kampe, mens Penapolense efter torsdagens 1-0 sejr over São Bernardo rykker op på 2. pladsen med 9 points på kontoen. Kampene om São Paulo-mesterskabet fortsætter i aften, hvor vi tager hul på den 7. spillerunde med opgøret Oeste-Ituano.