torsdag den 6. februar 2014

Botafogo bombede sig til Copa Libertadores-gruppespil

Ledelsen i Botafogo kan ånde lettet op efter at Rio-klubben onsdag aften kvalificerede sig til gruppespillet i Copa Libertadores efter en knusende 4-0 sejr over Deportivo Quito. Det betyder flere penge i den trængte klubkasse og også færre kritiske røster for ikke at finde rutinerede erstatninger for nøglefigurer som Clarende Seedorf (nu Milan) og træner Osvaldo de Oliveira (nu i Santos).

Botafogos nye træner Eduardo Hungaro havde givet chancen til Wallyson fra start i jagten på at få vendt 0-1 fra det første opgør i Quito til en samlet sejr, og man må sige at satsning gav fuld valuta. Den tidligere Cruzeiro-angriber bankede tre kasser ind, mens indskiftede Henrique sørgede for en bonusscoring i kampens overtid.

'O Fogão' havde for en gangs skyld super opbakning fra sine fans. 50.638 af dem troppede op på Maracanã, og de dannede en festlig ramme for opgøret med tifoer a la 'O Gigante Voltou' (Giganten er tilbage) og ellers højlydt støtte til de 11 zebrastribede på banen. Der var noget af den gamle storhed tilbage.

Botafogo hopper med sejren ind i Gruppe 2, hvor man kommer til at møde argentinske San Lorenzo, chilenske União Española og Independiente Del Vale fra Ecuador. Rio-klubben spillede sidst med i Copa Libertadores for 17 år siden, så alle er glade og lettede over at dette comeback blev til mere end en hurtig flirt.

Se målene fra Botafogo - Deportivo Quito

Satsningen med Wallyson bar frugt (Foto: O Globo)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar