lørdag den 21. december 2013

Scoring og rødt kort til Ronaldinho ved VM for klubhold

Atlético-MG sluttede VM for klubhold af med at hente 3. pladsen i turneringen efter en 3-2 sejr over Guangzhou Evergrande. Sejren kom i hus i overtiden, da indskiftede Luan slap alene igennem og sikkert udplacerede Li Shuai i det kinesiske mål.

Brasserne var ellers kort tid forinden blevet reduceret til 10 mand. Ronaldinho fik en hårdhændet behandling af Zhao Xuri, og R10 svarede igen med at sparke ud efter kineseren. Det kostede et direkte rødt kort til Atlético-stjernen, mens han, der fremprovokerede det hele, slap for at komme i den sorte bog.

Den sydamerikanske repræsentant ved VM-turneringen leverede endnu en gang en usikker præstation i Marrakech. Atlético-MG fik ellers den bedst tænkelige start, da Diego Tardelli bragte brasserne foran i kampens første minut, men Marcos Rocha inviterede Guangzhou tilbage i kampen efter 9 minutter.

Landsholdsbacken tabte bolden nede på egen tredjedel, og Murique kvitterede for gaven. Det blev endnu værre for Libertadores-mestrene, da den unge venstreback Lucas Cândido efter godt et kvarters spil. Den argentinske playmaker Conca satte sikkert bolden ind fra 11-meterpletten til 2-1.

Guangzhou havde momentum nu på banen og Elkeson var tæt på at øge til 3-1, men hans hovedstød endte på overliggeren. I stedet fik Atlético-MG skabt balance på måltavlen kort før pausen. Det var Ronaldinho, som lavede en direkte reprise af sit frisparksmål mod Raja Casablanca.

I 2. halvleg fik både kineserne og brasserne testet træværket i en rodet affære. Det lugtede af en afgørelse på straffespark, men Luan blev til sidst belønnet for sin energi, da han på grænsen af offside fik den afgørende friløber og sikrede Atlético-MG 3. pladsen.

Man kan ikke sige andet end at Atlético-MG trods sejren skuffede på alle parametre på den helt store scene. Klubben har hjemme i Sydamerika stået for en attraktiv omgang fodbold, men det hurtige og bevægelige spil havde man glemt at tage med til Marokko.

Forsvarsspillet var også kritisabelt. Modstanderne fik alt for meget plads til at spille bolden rundt mod et Atlético-mandskab, som blev trukket langt, og midterforsvaret med Réver og Leonardo Silva afslørede manglende hurtighed i omstillingerne.

Unge Lucas Cândido var også sat på noget af en Urias-post som venstre back. U20-landsholdsspilleren er normal defensiv midtbanespiller, og han havde store placeringsvanskeligheder i hele turneringen. Han sluttede passende af med at udgå med en skade efter at have begået straffespark.

Brasiliansk klubfodbold har med resultat og spillet i Marokko fået noget at tænke over. Selvom de konkurrerende klubber jubler over Atlético-fiaskoen, så må de også overveje, hvorfor deres repræsentanter har disse svipsere ved denne VM-turnering.

Atléticos 3-1 nederlag til marokkanske Raja Casablanca i år og Internacionals 2-0 nederlag til congolesiske Mazembe i 2010 er slet ikke noget som passer ind i den brasilianske selvforståelse. Det er tid til selvransagelse i det store fodboldland.

Det bliver Bayern München, som afløser Corinthians som verdensmester. Tyskerne sikrede sig titlen med en finalesejr på 2-0 over Raja Casablanca. Dante og Thiago sørgede for målene inden for kampens første 25 minutter.