mandag den 16. december 2013

Fodboldbyen Joinville svarer igen på tilskueroptøjer

Små 11.000 fodboldtilhængere mødte lørdag op på Arena Joinville i fredens farve for at markere sin modstand mod den vold, som fandt sted samme sted for en uge siden, da fans af Atlético-PR og Vasco da Gama for i flæsket på hinanden (Optøjerne kan ses her).

Anledningen var en pokalkamp i staten Santa Catarina mellem Joinville og Canoinhas. Matchen var navngivet 'Jogo do Paz' (Fredens kamp), og tilskuerne havde lavet forskellige 'happenings' for at vise verden, hvordan man skal gå til fodbold. En af de stærkeste scener var, da fansene fra de to klubber mødtes på sikringsområdet mellem de to supportergrupper for at uddele krammere frem for spark og slag som i sidste søndag.

Tilskuerne havde også lavet fine bannere a la 'Isso é Joinville' (Dette er Joinville), igen for at markere at byen ikke vil have sit navn sat i forbindelse med fodboldvold. Atlético-PR havde lånt dette stadion i søndags, da klubbens egen arena i Curitiba er under ombygning mhp. VM-slutrunden i 2014. Serie A-klubben svigtede imidlertid sin opgave som ansvarlig arrangør ved at lægge sikkerheden i hænderne på et privat vagtværn, som havde hyret alt for få folk til at stå imod presset inde på arenaen.

Joinville vandt denne 'Jogo do Paz' med 1-0 på det mål, som Fernando Vianna satte ind efter 20 minutters spil, men nogle gange er det største resultat det som sker uden for banen. Byen Joinville kan være stolte af det manifest, som de leverede denne lørdag, og der er mange af klubberne rundt omkring i det store fodboldland, som burde følge trop med lignede tiltag for at få ryddet ud i de ballademagere, som ødelægger alt for meget i det som er verdens fedeste sport.

Ordet 'Paz' (Fred) blev brugt flittigt på Arena Joinville denne lørdag

En fodboldfest holdt i fredens farver (Foto: O Globo)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar