mandag den 9. december 2013

Historisk nedtur for Fluminense

De forsvarende mestre fra Fluminense sluttede året af med en 2-1 sejr ude over Bahia, men det var også det eneste, der var at glæde sig over på denne kulsorte Rio-søndag. 'O Tricolor' fik nemlig ikke den fornødne hjælp udefra, så Fluminense må trods sejren se sin skæbne besejlet i Brasiliens bedste fodboldrække.

Fluminens slutter på 17. pladsen i Serie A, og klubben bliver derned historisk. Det er nemlig første gang, at et brasiliansk mesterhold tager turen ned i Serie A året efter. Fred & Co. slutter ganske vist a point med Criciúma, men 'Tigrene' holder sig over nedrykningsstregen på flere sejre end Fluminense. 

Døden har som regel mange årsager, og det gælder også for Fluminense. Klubben mistede i løbet af året sit offensive firkløver bestående af Wellington Nem, Thiago Neves, Deco og Fred. De to første blev solgt til udlandet, Deco blev erklæret fodboldinvalid, og Fred har været ude i det meste af sæsonen med skader. 

Derudover har 'O Tricolor' også været handicappet af at spillere som Diego Cavalieri og Jean har været fraværende i en del kampe pga. kampe med det brasilianske landshold. Hernede kender man ikke til landskampspauser, og det betyder, at klubber med landsholdsspillere bliver handicappet, når Scolari og andre landstrænere fløjter til samling.

Den største synder for nedrykningen skal man finde hos den sportslige ledelse. At man sælger kan være fint nok, men at man ikke skaffer kvalificeret erstatning er bare ikke godt nok. Klubbens hovedsponsor Unimed har skåret kraftigt i sit bidrag til klubben, og det har givet problemer. Tidligere kunne man bare vælge spillere fra den øverste hylde. Det kan man ikke mere.

Et andet problem har været at Fluminense fyrede mestertræneren Abel Braga undervejs. Efterfølgeren Vanderlei Luxemburgo var en katastrofe, og han blev smidt på porten for sent. Den sidste mand i sadlen Dorival Júnior fik rettet op på skuden, men resultaterne kom for sent.

Det eneste Fluminense kan trøste sig med er, at man får følge af Vasco da Gama ned i Serie B. Dermed får fodboldbyen Rio de Janeiro halveret sit antal af klubber i Serie A. Brasiliens næstbedste række ser til gengæld nu helt spændende ud i 2014. Fluminense og Vasco trækker mange tilskuere, det samme gør klubber som Santa Cruz og Sampaio Corrêa, som sikrede sig oprykning fra Serie C.


Se målene fra Bahia - Fluminense

Ingen kommentarer:

Send en kommentar