mandag den 9. december 2013

Brutale Santos gjorde det onde ved Goiás

Santos rev brutalt tæppet væk under Goiás' våde drømme om spil i Copa Libertadores 2014, da 'O Peixe' (Fisken) i Goiânia besejrede oprykkerne med 3-0. Cícero smed allerede grus i maskineriet efter 5 minutters spil, og den argentinske playmaker Montillo sørgede med en scoring kort før pausen og en dacapo med et kvarter igen for at festen udeblev på Serra Dourada.

Dermed slutter Goiás uden for den Top 4, som får en plads i Sydamerikas fornemste turnering i 2014. 'O Esmeraltino' (De Smaragdgrønne) lå ellers i pole-position inden denne sidste runde, men med nederlaget blev Walter & Co. overhalet af både Botafogo og Vitória i spillet om de attraktive pladser

Goiás rykkede i sidste sæson op fra Serie B, og klubben har sammen med oprykningskollegerne Atlétco-PR og Vitória været årets store overraskelse. At 3 oprykkerhold skulle slutte i Top 6 havde ingen regnet med inden at sæsonen gik i gang, Det fjerde oprykkerhold Criciúma klarede skærene i bunden af rækken, så de fire nye hold i Serie A fik alle sammen fodfæste.

Santos rykker med sejren op på 7. pladsen, og det er vel også acceptabelt i en sæson, som har været præget af omstillingen efter Neymar. Klubben leder stadigvæk efter den rigtige træner. Marcelo Bielsea var manden, som var udset til at forløse klubbens potentiale, men den tidligere argentinske og chilenske landstræner var for dyr for klubben ved havnebyen.

Nu venter vi alle på, hvad bosserne i Santos finder ud af. Talenter er der nok at tage af, og med den rigtige styring bliver klubben førende i sydamerikansk fodbold i mange år fremover. Jungletrommerne lyder på Oswaldo de Oliveira, som har lavet et stort stykke arbejde i Botafogo.


Se målene fra Goiás - Santos

Ingen kommentarer:

Send en kommentar