torsdag den 5. december 2013

Alt åbent i brasiliansk-argentinsk finale

Ponte Preta og Lanús spillede 1-1 i den første finalekamp i Copa Sulamericana på Pacaembu i São Paulo, og dermed er alt åbent inden returkampen i Argentina om en uges tid.

Begge scoringer faldt efter pausen. Gæsterne tog teten på et frisparksmål sat ind af stopperen Goltz med en god halv time igen, men hjemmeholdets frisparkskonge Fellippe Bastos bragte balance i regnskabet med et lille kvarter tilbage af matchen. Bastos har spillet sammen med Juninho Pernambucano i Vasco da Gama, og så midtbanespilleren har gået i en god skole.

Lanús burde have scoret et mål mere. Angriberen Santiago Silva blev kort før pausen spillet helt blank foran mål, men den store forwardens teknik svigtede, da bolden skulle sendes den sidste meter ind over stregen. Den afbrænder kommer til at martre Santiago Silva i de kommende nætter.

De to mandskaber spiller returkamp på La Fortaleza i Lanús på næste onsdag, og vinderen af dette opgør vil udover pokalen også sikre sig en plads i næste års Copa Libertadores. Reglen om udebanemål er suspenderet ved disse finalekampe, så ender kampen f.eks. 0-0 skal det hele afgøres fra straffesparkspletten.