søndag den 8. december 2013

Drømmedebut af ung Flamengo-keeper i mestermøde på Maracanã

Der var rent mestermøde på Maracanã, hvor årets pokalmestre fra Flamengo tog imod de brasilianske mestre fra Cruzeiro. Det blev en underholdende affære, som endte 1-1 foran de 41.272 fremmødte på fodboldtemplet i Rio de Janeiro.

'Kongen af det ny Maracanã' Hernane gav hjemmeholdet en ønskestart med sin scoring efter 13 minutters spil, men gæsterne fik udlignet 19 minutter inde i 2. halvleg ved et flot langskud af Souza. Cruzeiro havde virkeligt haft Flamengo under hårdt pres i længere tid, men den debuterende keeper César leverede en fænomenal præstation mellem stængerne.

Den tidligere ungdomslandsholdskeeper César er bare 21 år, og han fik med præstationen på Maracanã lagt en billet ind på rollen som 1. målmand hos 'O Rubro-Negro' (De Rød-Sorte). Spørgsmålet er om klubbens træner Jayme de Oliveira tør give ham ansvaret i en sæson, som bl.a. byder på spil i Copa Libertadores.

Flamengo slutter omkring 11. pladsen i Serie A, men pokaltitlen sikrer altså spil i Sydamerikas fornemste klubturnering. De brasilianske mestre Cruzeiro er også klar til Libertadores efter en perfekt sæson af Marcelo Oliveiras mandskab. 'A Raposa' (Ræven) satte et hold sammen for færre penge end hvad Corinthians betalte for Alexandre Pato, men mon ikke der bliver investeret noget mere i 2014, hvor et af målene må vare at slå ærkerivalerne Atlético-MG af pinden på den sydamerikanske scene.