søndag den 8. december 2013

Corinthians fik trist afsked med mestertræneren

Náutico sagde farvel til Serie A på bedste vis med en 1-0 sejr over de regerende verdensmestre Corinthians. Sejrsmålet blev sat ind 6 minutter inde i 2. halvleg efter fint oplæg af Morales, og føringen holdt, selvom hjemmeholdet måtte spille med en mand i undertal i de sidste 20 minutter efter en udvisning af keeperen Ricardo Berna.

Resultatet var ikke nok til at ændre på, at Náutico slutter sidst i tabellen og rykker med i Serie B. De 3 points betyder imidlertid, at Recife-mandskabet undgår at blive historisk, som det mandskab med færrest points på kontoen efter en sæson i Serie A. Náutico når nemlig op på 20 points, og det 'undergås' af América-RN, som i 2007 kun fik sølle 17 points i hus efter 38. runder.

Corinthians benyttede denne lørdag til at tage afsked med mestertræneren Tite, som i sine 3 år hos 'O Timão' (Det Store Hold) scorede VM, Copa Libertadores, Recopa Sulamericana, Serie A og São Paulo-mesterskabet hjem til klubben fra Pacaembu. I 2013 indfaldt metaltrætheden sig, og den populære Tite må overlade tøjlerne til den tidligere brasilianske landstraner Mano Menezes. Tite havde fortjent en bedre exit end den han fik på VM-arenaen Pernambuco.

'O Timão' slutter sæsonen omkring 10. pladsen, og den stolte klub må derfor nøjes med at se på, når Sydamerikas fornemste klubturnering, Copa Libertadores skydes i gang i slutningen af januar måned. Det huer slet ikke en klub, som for bare et års tid siden kunne lade sig kåre som verdensmester efter en 1-0 over Chelsea i FIFA Club World Cup.