mandag den 2. december 2013

Rio-fodbolden med udsigt til trist søndag

Vasco da Gama kæmper med næb og klør for at holde sig oppe i den brasilianske Serie A, og 'O Cruz-Maltino' fik fin opbakning fra fansene, som mødte talstærkt om i vind-eller-forsvind-kampen mod bundproppen Náutico.

De 55.914 fremmødte tilskuere på Maracanã fik, hvad de kom efter, nemlig en 2-0 sejr til hjemmeholdet. Edmilson sørgede for at der kom ro på med sin scoring efter bare 4 minutters spil, da angriberen fulgte op på et dommedagsskud sendt af sted af venstre backen Yotún.

Det sidste mål faldt med bare 4 minutter igen af kampen. Publikumsfavoritten Bernardo var manden, som med en flot solotur lukkede kampen. Bernardo fik sat sin karriere pa stand-by, da han tidligere på året flirtede lidt for kraftigt med en gangsterkvinde. Det betød en periode med meget lav profil for denne ener, og det faldt heldigt sammen med at offensivspilleren alligevel skulle knæopereres (Læs historien her).

Vasco holder sig trods sejren stadigvæk under nedrykningsstregen, da de øvrige bundhold også hentede sejre i denne runde. Rio-holdet er dermed tvunget til at vinde årets sidste kamp ude over Atlético-PR og for at kabalen skal gå op kræver det at enten Coritiba eller Criciúma brænder nallerne i deres kamp.

Storbyen Rio de Janeiro er sikker på at miste et hold i eliten og måske bliver det hele to. De regerende mestre fra Fluminenses ligger også under stregen, og statistikere har udregnet det som 43,5% sandsynligt at begge klubber tager turen ned i Serie B. Trist for fodbolden i denne flotte og traditionsrige fodboldby.