søndag den 1. december 2013

Fluminense i tæt kinddans med nedrykningsspøgelse

Nedrykningsspøgelset kommer til at følge Fluminense helt hen til den sidste spillerunde. Det blev en kendsgerning, da 'O Tricolor' foran små 45.000 tilskuere på Maracanã spillede 2-2 med Libertadores-mestrene Atlético-MG.

Det ene point betyder, at Fluminense med stor sandsynlighed ender under nedrykningsstregen, når denne næstsidste runde spilles færdig søndag. Vasco kan overhale ærkerivalerne med en hjemmesejr over bundproppen Náutico, og det samme kan Coritiba med tre points mod Botafogo. Dermed får de regerende brasilianske mestre udsigt til en nervepirrende afslutning, når man i den sidste spillerunde skal hente en sejr i Bahia for at undgå nedrykning. Det bliver en tæt kinddans med nedrykningsspøgelset.

Fluminense leverede ellers en flot indsats mod Atlético-MG. Gæsterne tog godt nok føringen ved Serie A's pt. bedste spiller Diego Tardelli, men stopperen Gum og den lille lynhurtige Biro Biro fik vendt forestillingen for hjemmeholdet. Det lugtede af 3 livsvigtige points til Fluminense, men blot blot 8 minutter før tid sørgede indskiftede Alecsandro for at hjemmeholdet måtte nøjes med det ene.

Resultatet betyder, at Fluminense fortsat ligger nummer 16 med et enkelt point ned til stregen. Atlético-MG holder sin 6. plads i Serie A. 'O Galo' (Hanen) har dog sit på det tørre, da årets sejr i Copa Libertadores sikrer klubben kvalifikation til næste års udgave af turneringen. Atlético-MG kan derfor fuldt ud koncentrere sig om VM for klubhold, som spilles i Marokko i december måned.

Corinthians og Internacional spillede 0-0 i den anden fredagskamp. Tilskuerne på Pacaembu tog afsked med succestræneren Tite, som overlader tøjlerne til Mano Menezes. Den tidligere brasilianske landstræner får noget at leve op til, da Tite vandt VM, Copa Libertadores, Super Cuppen, Serie A samt São Paulo-mesterskabet i sine 3 år i klubben.

Der var også afsked med rutinerede Alessandro, som var anfører for 'O Timão' (Det Store Hold) i perioder af sine 6 år i klubben. Den 34-årige back smider støvlerne på hylden efter en karriere, som bragte han forbi storklubber som Flamengo, Palmeiras, Cruzeiro, Santos og et mislykket eventyr i Dynamo Kiev.

Resultatet 0-0 var meget sigende for Tites sidste år i klubben. Offensiven har simpelhen svigtet, og holdets kendetegn fra succesårene, nemlig 1-0 sejrene, er udeblevet. Derfor var det også helt på sin plads for Corinthians at prøve at finde ny energi med en udskiftning på traæerposten. Så må vi se om Mano Menezes kan finde tråden fra 2010, hvor han efterlod et velspillende Corinthians til fordel for jobbet som landstræner. 

Se målene fra Fluminense - Atlético-MG

Fluminense-fans får trænet nerverne for tiden (Foto: O Globo)

Lørdagens kampe, Serie A:
Corinthians - Internacional  0-0
Fluminense - Atlético-MG  2-2

Ingen kommentarer:

Send en kommentar