torsdag den 19. december 2013

Ronaldinho & Co. blev strippet i Marrakech

De havde glædet sig i 5 måneder, fansene, spillerne og lederne i Atlético-MG. Lige siden man i juli måned vandt Copa Libertadores og sikrede sig en billet til VM for klubhold, men det blev en ordentlig nedtur som Ronaldinho & Co. oplevede på banen i Marrakech.

Hjemmeholdet Raja Casablanca besejrede nemlig Atlético-MG med 3-1, og dermed nappede marokkanerne lørdagens finaleplads mod Bayern München, mens 'O Galo' (Hanen) i den brasilianske selvforståelse må nøjes en ydmygende bronzekamp mod kinesiske Guangzhou Evergrande tre timer tidligere.

Her i Brasilien lyder forklaringen på nederlaget, at Atlético glemte at spille som Atlético. Holdet manglede især i 2. halvleg den fart og bevægelighed, som førte klubben til sejren i årets Copa Libertadores og gjorde holdet til et af de mest seværdige i 2013. Og forsvarsspillet blev udstillet, da Raja Casablanca med simple midler kunne udspille gæsterne med sine hurtige omstillinger.

Marrokanernes kontramaskine slog til første gang 5 minutter inde i 2. halvleg, da Iajour tog det lange løb og bankede bolden ind bag Victor i Atlético-buret. Brasserne fik udlignet efter 17 minutter ved Ronaldinho, som satte en frisparksbold ind via den ene opstander.

Raja Casablanca tog igen teten med bare 7 minutter igen. Iajour afdriblede anfører Réver i det kriminelle felt og fik det straffespark, som han fiskede efter. Der så ikke ud til at være kontakt, men dommeren valgte alligevel at pege pa pletten. Moutaouali fik ansvaret og hans satte sikkert bolden i nettet til stor jubel for de mange tilskuere på tribunerne i Marrakech.

I kampens overtid faldt hele verden sammen for Ronaldinho & Co. For tredje gang i kampen sendte Raja Casablanca en afgørende kontra af sted, og indskiftede Mabidi kunne lukke matchen med sin scoring til 3-1. Nedturen i Marokko var dermed total.

Atlético-MG følger dermed i fodsporet på Internacional, som de eneste sydamerikanske repræsentanter, som ikke når finalen ved FIFA Club World Cup, og træner Cuca udtrykte da også efter kampen skam over indsatsen i semifinalen og bad tilhængerne om tilgivelse:
Vi undskylder over for vores fans, hvoraf mange har ofret en del for at være her til semifinalen. De er selvfølgelig frustrerede, men vi skal ikke glemme, hvad dette hold har præsteret for Atlético. Vi må hæve hovedet og komme videre (Kilde O Globo)
Og videre er hvad Cuca skal. Næste arbejdsplads hedder sandsynligvis kinesiske Shandong Luneng. Cuca har lavet et flot stykke arbejde i Atlético, hvor han i løbet af 2 år har sat et attraktivt mandskab sammen, som vandt Copa Libertadores og et par regionale titler. Cucas manglende evne til at organisere defensiven blev dyr for Atlético-MG på den helt store scene. Det blev blottet denne onsdag.

Holdets stjerne Ronaldinho fik efter kampen bekræftet sin høje status i verdensfodbolden. R10 blev efter slutfløjtet omringet af marokanske spillere, som nærmest strippede elegantieren for alt hvad der kunne ligne en souvenir. Selv snørebåndene var i høj kurs hos det sejrende hold. Spørgsmålet er nu om Ronaldinho fortsætter i Atlético eller om han tager turen til tyrkisk fodbold, hvor Besiktas skulle står klar med åbne arme og sikkert også nogle nye snørebånd.