onsdag den 4. december 2013

Rottefangeren sikrer Santa Cruz Serie C-mesterskabet

Populære Santa Cruz vandt søndag det brasilianske Serie C-mesterskab, da 'O Cobra Coral' hjemme på Arruda i Recife besejrede Sampaio Corrêa med 2-1. Det første møde i byen São Luis for en uge siden var endt 0-0, og dermed sluttede Santa Cruz som mester efter de to kampe.

Angriberen Flávio Caça-Rato tog rollen som matchvinder, da han i det første minut af 2. halvleg satte målet til 2-0 ind til stor jubel for de 33.887 tilskuere på lægterne. Dedé havde i det 33. minut bragt hjemmeholdet foran, inden at 'Rottefangeren' fordoblede føringen. Der kom dog igen nerver i kampen, da Cleitinho med godt 10 minutter igen af matchen fik reduceret til 2-1.

Dermed skulle Sampaio Corrêa bare bruge et enkelt mål mere for at hive titlen hjem på reglen om udebanemål. Hjemmeholdets forsvar holdt imidlertid stand, og 'O Tricolor' kunne dermed fejre mesterskabet. Santa Cruz har været på noget at en rutchebanetur siden 2006, hvor holdet spillede i Serie A. Økonomien slog benene væk under Santa Cruz, som tog elevatoren direkte ned til Serie D, men nu har klubben med de mange fans fundet kursen tilbage mod landets elite.

Matchvinderen Flávio Caça-Rato er en hel historie for sig. Tilnavnet 'Caça-Rato' (Rottefangeren) fik angriberen som 13-årig i klubben Sport Recife. Den kleine fyr var bange for at spille med de større drenge, og han foretrak at sidde uden for og bruge tiden på at fange rotter. Den 27-årige Flávio har i det hele taget ikke haft et let liv. Som 8-årig var hans berusede far tæt på at slå Caça-Rato ihjel og i 2010 balancerede hans liv også på en knivsæg, da en diskussion under en fest endte med at Flávio blev skudt i ryggen og i det ene ben.

Heldigvis klarede Flávio Caça-Rato sig, og dette år har været spillerens bedste i en noget omtumlet karriere. Han er sindssyg populær i Santa Cruz, hvor fansene gør meget ud af 'Caça-Rato' har de samme initialer som Cristiano Ronaldo. Selv siger 'Rottefangeren' om 2013:
'Nu mangler der bare en landsholdsudtagelse for at fuldende året. Jeg er den sande CR7. I kan bare spørge publikum' (Kilde: Lance m.fl.)
Om det bliver til en landsholdsudtagelse må tiden vise. En ting er dog helt sikker. Flávio Caça-Rato og Santa Cruz bliver en sand berigelse i Serie B med masser af tilskuere og gode historier.