fredag den 20. december 2013

Cruzeiro beskytter klublogoet mod rabiate supportergrupper

Cruzeiro her i Belo Horizonte har haft meget at fejre i 2013, hvor 'A Raposa' (Ræven) på suveræn vis hjemførte det brasilianske mesterskab for tredje gang i klubbens historie. Der har også været nogle voldsomme ridser i lakken, og det er hændelser, som primært kan adresseres direkte til de organiserede fangrupper.

Vi skal ikke mere end små tre uger tilbage, hvor mesterskabsfesten efter hjemmekampen mod Bahia måtte aflyses, da to supportergrupper Máfia Azul og Pavilhão Independente røg i totterne på hinanden. Politiet måtte bruge peberspray og knippelsuppe for at få styr på sagerne, og i lyset af tumulten fandt arrangørerne det bedst at lukke for festlighederne nærmest inden at de var begyndt.

Det var også problemer, da Cruzeiro var på besøg hos ærkerivalerne Atlético-MG i midten af oktober måned, hvor Máfia Azul og Pavilhão Independente denne gang gjorde fælles front med at sende fyrværkeri ned mod hjemmeholdets supportere. Det kostede Cruzeiro hjemmebanefordelen i en enkelt match, og det var billigt sluppet.

Cruzeiro ønskes ikke at blive sat i forbindelse med disse optøjer, og nu tager ledelsen første skridt i kampen mod ballademagerne. Bestyrelsesformanden Wilmer Santa Luzia Mendes fortæller til Radio Itatiaia:
Fra nu af er det forbudt for Máfia Azul og Pavilhão Independente at bruge klubbens logo på tøjet. Personer, som møder op i trøjer fra disse fangrupper med et Cruzeiro-logo på, får ikke lov til at komme ind på Mineirão
Cruzeiro-præsidenten Gilvan de Pinho Tavares har tidligere på måneden været ude med hård kritik af de organiserede fangrupper:
De bruger vores logo til at tjene penge, og det trækker indtjening ud af klubben. De bruger vores farver og logo til at slås, og ikke til at heppe på holdet (Kilde: O Globo)
Brasiliansk klubfodbold har haft et rædselsfuldt 2013, hvor 30 mennesker er blevet dræbt i forbindelse med kampe rundt om i landet. De organiserede fangrupper har stået for meget af balladen, senest i Joinville, hvor fire personer blev indlagt efter voldsomme sammenstød mellem fans af Atlético-PR og Vasco da Gama.

Cruzeiro har nedlagt forbud mod brugen af klublogo, og næste trin kan meget vel være at droppe de store nedslag i billetprisen, som mange fangrupper har forhandlet sig frem til. Der er meget magt og mange penge involveret, så nu vi venter spændt på, hvad Máfia Azul og Pavilhão Independente har i posen som svar på det nye initiativ.

Denne trøje til 200 kr er ikke længere velkommen på Mineirão (Foto: Máfia Azul)

Cruzeiro fik ødelagt sin mesterskabsfest af Máfia Azul og Pavilhão Independente (em.com.br)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar