mandag den 9. december 2013

En tårevældet Seedorf næsten klar til Libertadores

Botafogo tog et stort skridt mod sæsonens helt store mål, da de zebrastribede besejrede Criciúma med 3-0 hjemme på Maracanã. Resultatet betyder, at Clarence Seedorf & Co. med stor sandsynlighed kvalificerer sig til næste års Copa Libertadores. 

Botafogo slutter nemlig på 4. pladsen i Serie A, og den placering giver normalt adgang til Sydamerikas svar på Champions League. Ponte Preta kan dog snyde Botafogo, såfremt 'Den Sorte Bro' på onsdag vinder Copa Sulamericana. I så fald bliver 4. pladsen for en gangs skyld værdiløs, da Ponte Preta så trumfer Botafogo i kampen om den sidste brasilianske billet.

Søndagens sejr på Maracanã kom i hus uden de helt store problemer. Den uruguayanske landsholdsspiller Lodeiro bragte 'O Fogão' foran efter bare 9 minutters spil. Elias fordoblede føringen midt i 2. halvleg i spil 11 mod 10, og Clarence Seedorf sluttede festen af med et hovedstødsmål kort før tid.

Der har været hårdt pres på fra fansene for at Botafogo skulle slutte i Top 4, og selv en populær mand som Clarence Seedorf har måttet lægge ører til meget brok og pifteri fra frustrerede tilhængere, som kunne se deres hold sætte en sikker topplacering over styr.

Chikanerierne havde tilsyneladende påvirket Seedorf. Da hollænderen blev skiftet ud kort før tid, gav han træner Oswaldo de Oliveira en kæmpe krammer, mens tårerne trillede ned ad kinderne. De to har haft et fortrinligt samarbejde, og lettelsen var derfor stor over at årets store mål nu næsten er i hus.

Seedorf har kontrakt med Botafogo indtil juni 2014, og alt tyder på at han slutter af med spil i Copa Libertadores. Det bliver en ny oplevelse for en rutineret spiller, som har vundet den europæiske pendant hele fire gange med klubber som Ajax, Barcelona og Milan.


Se målene fra Botafogo - Criciúma

Ingen kommentarer:

Send en kommentar