mandag den 24. november 2014

Palmeiras' jubelår har kurs mod fiasko

Palmeiras kunne i år fejre sin 100 års fødselsdag samt genåbningen af sin hjemmebane Palestra Italia, som i den totalrenoverede udgave bærer navnet Allianz Parque, men 2014 tegner alligevel til at blive et skidt år for "O Verdão" (De Grønne).

São Paulo-mandskabet er løbet ind i et formmæssigt dyk, og med søndagens 2-0 nederlag til Coritiba er Palmeiras blevet et godt bud på en af de fire nedrykkere til Serie B. "O Verdão" har et point ned til Vitória, som er det første hold under nedrykningsstregen.

Angriberen Zé Love bragte hjemmeholdet foran 9 minutter efter pausen, og camerouneren Joel fordoblede føringen 25 minutter inde i 2. halvleg efter et super oplæg af anfører Alex, som desværre smækker støvlerne på hylden efter denne sæson.

Palmeiras forsøgte sig med Valdívia fra start, men den chilenske playmakers bentøj holdt kun til en enkelt halvleg, og spørgsmålet er, hvor fit holdets profil er til de sidste to runder, som afgør om "O Verdão" skal spille i Serie A eller B i 2015.

Coritiba kan trods sejren heller ikke sige sig fri fra nedrykningsfare. Alex & Co. rykker med sejren op på 15. pladsen med en buffer på 3 points ned til de pladser, som udløser en exit fra landets elite. Bundproppen Criciúma er allerede nede, Botafogo er meget tæt på, så mangler vi bare at finde de sidste to nedrykkere.