torsdag den 27. november 2014

Atlético-MG erobrer sin anden store titel i år

Det kører for fodbolden i den brasilianske stat Minas Gerais (MG) og i særdeleshed for byen Belo Horizonte. I søndags sikrede Cruzeiro sig det brasilianske mesterskab for andet år i træk via en 2-1 sejr over Goiás, og onsdag aften erobrede Atlético-MG pokaltitlen efter en samlet 3-0 sejr over bysbørnene fra Cruzeiro.

Det var første gang, at "O Galo" (Hanen) kunne fejre et pokalmesterskab. Klubben, som i år har skilt sig af med profiler som Ronaldinho, Jô og Fernandinho, vandt den første finalekamp med 2-0 hjemme på Arena Independência for to uger siden, og returkampen på Mineirão endte med endnu en sejr, denne gang på 1-0 over "A Raposa" (Ræven).

Landsholdsspilleren Diego Tardelli scorede kampens eneste mål kort før pausen efter et glimrende indlæg fra argentinske Dátolo, som virkeligt har udfyldt tomrummet efter Ronaldinho. Scoringen betød, at Cruzeiro skulle score fire gange i 2. halvleg for at sikre sig The Treble, dvs. det regionale mesterskab i Minas Gerais, det brasilianske mesterskab og Copa do Brasil. Det viste sig at være en umulig mission.

Atléticos triumf var helt fortjent. Holdet havde sat en super defensiv sammen over for Brasiliens mest scorende hold, og kontraangrebene kom hurtigt og med mange folk involverede. Cruzeiro virkede også lidt trætte, og mestertræneren Marcelo Oliveira nåede aldrig rigtigt at satse "butikken". Indskiftningerne var i min optik alt for forsigtige, og en profil som Júlio Baptista kom først på banen med 10 minutter igen.

"O Galo" kvalificerede sig med pokalsejren til Copa Libertadores, en turnering, som Atlético-MG vandt i 2013. Det bliver spændende at se, hvordan de mange unge spillere slår til på den sydamerikanske scene. Træneren Levir Culpi svang kniven over de store, men dovne profiler, og det har givet en fast plads i startopstillingen til ungdomslandsholdsspillerne såsom Douglas Santos og Carlos. De har gjort det suverænt i Serie A og i pokalturneringen, og nu bliver de testet på et endnu højere niveau.

Det er den anden titel, som Atlético erobrer under træneren Levir Culpi i år. Den første triumf kom i hus i den sydamerikanske Super Cup (Recopa Sulamericana), hvor man besejrede argentinske Lanús over de to kampe. Det var iøvrigt også sidste gang, at vi så Ronaldinho i aktion for Atlético-MG. At blive udskiftet begge finalekampe var ikke noget, som faldt i stjernespillerens smag, men Culpi mente ikke, at holdets absolutte hovednavn bidrog nok inde på banen samt på træningsbanen for den sags skyld .

Cruzeiro må altså trøste sig sig med to titler i år. "A Raposa" har været suveræne i den første halvdel af sæsonen, men Marcelo Oliveiras tropper faldt lidt sammen til sidst. De brasilianske mestre skal også dyste i Copa Libertadores 2015, og der skal især arbejdes med det defensive, såfremt holdet skal slutte øverst i Sydamerikas fornemste klubturnering. Holdet har sluppet alt for mange billige mål ind på hjemmebanen, og det dur ikke i en afgørende fase mod stærke sydamerikanske eller mexicanske hold. 

Se målet fra Cruzeiro - Atlético-MG

Atlético-MG erobrer Copa do Brasil - klubbens anden store titel i 2014 (Foto: Lance)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar