lørdag den 6. september 2014

Neymar sikrer Brasilien den første sejr efter VM

Det brasilianske landshold lagde ud med en 1-0 sejr over Colombia, da landstræner Carlos Dunga gjorde comeback for de kanariegule. Den nyudnævnte anfører Neymar blev matchvinder, da han 7 minutter før tid krøllede et frispark ind over den colombianske mur og op i det nærmeste målhjørne.

Det er et rigtigt latinoopgør med få chancer og masser af frispark, og den canadiske dommer David Gantar måtte hive det gule kort op af lommen 8 gange. Colombianske Cuadrado kom i bogen to gange, begge for frispark mod Neymar, og det betød, at Brasilien kunne spille det meste af 2. halvleg med en mand i overtal.

Sejren var fortjent nok. Brasserne havde lige det antal chancer flere, som retfærdiggør resultatet. Dungas eksperiment med Diego Tardelli som en bevægelig 9‘er fungerede fint, mens man stadgvæk savner noget mere kreativitet fra midtbanen. Der er med andre ord en masse ting at arbejde med for den nye landstræner.

Kampen på Sun Life i Miami blev overværet af 73.429 betalende tilskuere, hvilket er rekord for en fodboldkamp på denne arena. Brasiliens næste testkamp er allerede tirsdag den 9. september, hvor modtanderen er Ecuador i New Jersey. Det bliver nok igen en match med masser af hårdt spil og relativ få målchancr.