torsdag den 13. september 2012

Vasco da Gama fik vendt skuden mod pokalmestrene

Vasco da Gama viste fin moral, da Rio-holdet hjemme på São Januário besejrede pokalmestrene fra Palmeiras med 3-1. Gæsterne tog ellers føringen ved Luan, men den ecuadoriansk angriber Tenório fik sammen med Nilton og Juninho Pernambucano fik vendt kampen til glæde for de kun 1.996 betalende tilskuere. Vasco tabte sin sidste hjemmekamp med 4-0 til Bahia, hvilket fik ledelsen til at fyre træneren Cristivão, og man må sige at reaktionen hos spillerne kom prompte. Vasco bevarer sin 4. plads i tabellen, men lokalrivalerne fra Botafogo presser godt på bagfra. Det ser til gengæld skidt ud for Palmeiras. Felipe Scolaris udvalgte dumper ned som nr. næstsidst, og der er hele 7 points op til den 16. plads, der giver endnu en sæson i Serie A.

De regerende brasilianske og sydamerikanske mestre fra Corinthians reddede til allersidst et enkelt point i hjemmekampen mod Ponte Preta. Oprykkerne tog midt i 2. halvleg føringen ved stopperen Diego Alves efter en vel gennemført frisparkskombination, men Emerson Sheik udnyttede i kampens næstsidste minut sin hurtighed til at bringe balance i regnskabet. Med resultatet 1-1 bevarer begge hold sin placering midt i tabellen som hhv. nr. 9 og 10 med 10 points op til Top 4 og 9 points ned til nedrykningsstregen. Corinthians skal som forsvarende mestre ikke bekymre sig om Top 4. Emerson Sheik & Co. er med titlen allerede sikret spil i næste års Copa LibertadoresPonte Preta imponerer med en stribe på 6 kampe i træk uden nederlag, og holdet virker for stabilt til at kunne blive truet af de øvrige hold i kampen om at undgå nedrykningen.