torsdag den 27. september 2012

Grêmio og São Paulo overlevede højderne i Ecuador

Grêmio kan takke sin keeper Marcelo Grohe for, at "O Tricolor" er så godt som sikker på en plads i 1/4-finalen i Copa Sul-Americana, det Sydamerikanske svar på Europa League. Den 25-årige keeper var outstanding, da Grêmio hentede en ufortjent 1-0 sejr i udekampen mod Barcelona fra EcuadorBarcelona dominerede kampen fra start til slut, men alt prellede af på Marcelo Grohe. I stedet var det Grêmio, der halede sejren i land på det mål, som anfører Werley headede ind kort før pausen. Oplæggeren var selvfølgelig Elano, som sendte et præcist frispark ind i det område, som gør allermest ondt. Et flot sejr til Vanderlei Luxemburgos mandskab, der klarede sig igennem med 10 mand i den sidste halve time efter en udvisning af Tony. Barcelona havde scoret 9 mål i de sidste 2 hjemmekampe i turneringen, og der var fuld blus på det fuldsatte Estádio Monumental Banco PichinchaGuayaquils højder. Der var mange hold, der var knækket sammen under det pres. De to mandskaber spiller returkamp den 24. okktober, hvor Olímpico i Porto Algre lægger græs til.

São Paulo ligger også fint til i kampen om en plads i turneringens 1/4-finaler efter 1-1 i udekampen mod LDU de Loja fra Ecuador. Matchvinderen fra i søndags Osvaldo var endnu en gang i vælten, da han i den 35. minut fik fremprovokeret et selvmål af Bermudez. Hjemmeholdet svarede igen kort før pausen på et "golaço" af Larrea. São Paulo havde store problemer med at få spillet til at svinge i højderne, men det kan man sagtens leve med, når resultaterne kommer i hus. Der er returkamp den 24. oktober, og São Paulo er favoritter til at gøre arbejdet færdigt på Morumbi.