fredag den 14. september 2012

Langskud og "Gerd Müller"-scoring sikrer Grêmio den 10. hjemmesejr

Grêmio nappede sin 10. sejr på hjemmebanen Olímpico, da "O Tricolor" tog imod oprykkerne fra Náutico. Hjemmeholdet havde store problemer med at finde huller i gæsternes betonforsvar, og der skulle et landskud fra indskiftede Marco Antonio et kvarter inde i 2. halvleg til at bryde dødvandet, mens angriberen Kléber øgede til slutresultatet 2-0 i kampens overtid. Det sidste mål var af en sådan kaliber, at det vækker minder tilbage fra den tyske bomber Gerd Müller, som dominerede målfelterne tilbage i 70'erne. Grêmio holder med resultatet sin 3. plads i Serie A med 6 points op til duksen, og Vanderlei Luxemburgos tropper er på sikker kurs mod spil i Copa Libertadores 2013. Det kræver en plads i Top 4, og i det spil har Grêmio en buffer på 9 points. Náutico skal mere bekymre sig om spillet i den anden ende af tabellen. Oprykkerne fra Recife rykker med nederlaget ned som nr. 14 med 5 points ned til nedrykningszonen.

Botafogo og Internacional jagter begge en plads i Top 4, men de 2 klubber gjorde det vanskeligt for hinanden ved at spille 1-1Engenhão. OL-topscoreren Leandro Damião bragte gæsterne på 1-0 midt i 2. halvleg, men indskiftede Cidinho sørgede for udligningen med et kvarter igen. Botafogo ligger 5'er i tabellen med 4 points op til Vasco da Gama på den attraktive 4. plads, mens Internacional på 7. pladsen har 6 points derop.