torsdag den 6. september 2012

Elano rammer plet for Grêmio

Tilhængerne støttede kraftigt op om Grêmio i onsdagens hjemmekamp mod Atlético Goianiense. Med over 46.000 fans i ryggen kom hjemmeholdet flyvende fra start med 2 mål af Elano inden for de første 20 minutter. Atlético fik dog svaret hurtigt igen ved Marino, der udnyttede en stor forvirring foran Marcelo Grohe, der netop havde leveret en pragtredning på målmandskollegaens Márcios frisparksforsøg. Grêmio måtte undvære sin normale angrebsduo Marcelo Moreno (landshold) og Kléber (karantæne), men André Lima og Leandro gjorde fin fyldest som erstatning. Grêmio rykkede med sejren op på 2. pladsen i Serie A med bare et enkelt point op til Atlético Mineiro, der uden Ronaldinho tabte 2 vigtige points med 0-0 i Bahia. Atlético Goianiense må som følge af de øvrige resultater en tur ned på sidstepladsen i tabellen.

Figueirense overlod nemlig sidstepladsen til "Dragerne" fra Goiânia med en 1-0 sejr over de regerende brasilianske mestre fra Corinthians. Angriberen Caio scorede sejrsmålet efter 43 sekunder af 2. halvleg. Helder sørgede for det perfekte oplæg fra venstresiden. Corinthians var hårdt ramt af landsholdsudtagelser, karantæne og skader, så på den led var nederlaget ikke så overraskende. Figueirense avancerer 2 pladser i tabellen, og holdet fra  Florianópolis har nu 4 points op til den rigtige side af nedrykningsstregen. Copa Libertadores-vinderne fra Corinthians dropper 3 placeringer og er nu nr. 12.