torsdag den 6. september 2012

Storspil af Seedorf i Botafogo-sejr

Clarence Seedorf svingede takstokken, da Botafogo overraskende slog formstærke Cruzeiro med 3-1. Hjemmeholdet begyndte ellers kampen bedst og kom fortjent foran efter 20 minutters spil. Det var den tidligere Borussia Dortmund-spiller Tinga, der udnyttede en retur fra målmandsreserven Renan. Botafogos normale keeper Jefferson var sammen med kantspilleren Lodeiro optaget af landsholdsopgaver for hhv. Brasilien og Uruguay. Botafogo overvandt trykket og slog nærmest knockout efter en god halv times spil. Clarence Seedorf viste sig anførerbindet værdigt, da han 2 gange inden for et minut bankende bolden i kassen bag en prisgivet Fábio. Cruzeiro kom sig aldrig rigtigt over denne "lammer", og bare 10 minutter inde i 2. halvleg kunne Jádson øge til slutresultatet 3-1 efter et flot oplæg af den storspillende Seedorf. Det var Botafogos 2. sejr i træk, og Rio-holdet avancerer til 7. pladsen i Serie A med 11 points op til duksen Atlético Mineiro og 5 points op til Top 4-placering. Cruzeiro daler ned til 8. pladsen med et point færre end overmændene fra Botafogo.

Vasco da Gama var ligesom bysbørnene fra Botafogo også kommet på en svær opgave med udekampen mod Náutico. Kieza var tilbage i front for hjemmeholdet, og topscoreren fejrede dette med at bringe sit Náutico på 1-0 lige inden pausen. Vasco kom ud til 2. halvleg i en mere offensiv version, og det gav pote efter små 10 minutter, da Fellipe Bastos leverede en dommedagsskud til slutresultatet 1-1. Den normale tordensstøvle Juninho Pernambucano var ude med skade, men så er det godt at andre kan tage over. Náutico havde fortjent sejren, men det var alligevel Vasco, der brokkede sig mest efter kampen. Rio-mandskabet mente sig nemlig snydt for et straffespark i kampens overtid, da Nilton faldt i det kriminelle felt. Vasco ligger fortsat på 4. pladsen med et forspring på 4 points i forhold til forfølgerene São Paulo og Internacional. Oprykkerne fra Náutico holder sin lune placering mit i tabellen som nr. 10.

Flamengo fik som det eneste Rio-hold ikke point denne onsdag. "O Rubro-Negro" forsatte sin nedtur med et hjemmebanenederlag på 0-1 til oprykkerne fra Ponte Preta. Uendel var tilbage efter endt karantæne, og han satte sejrsmålet ind efter 20 minutters spil. Flamengo er nu uden gevinst i de sidste 4 kampe, og klubben ligger nu nede på en pinlig 13. plads. Det går bedre for Ponte Preta, der avancerer til 9. pladsen.