mandag den 17. september 2012

Náutico nedlægger Ronaldinho & Co

Det blev en tynd pointmæssig søndag for titelaspiranterne i den brasilianske Serie A.

Atlético Mineiro var på en svær opgave mod Náutico, hvis hjemmebane Aflitos er berygtet for dets knolde. Hjemmeholdet formåede at sætte gæsternes mange esser ud af spil og høstede en fortjent sejr på 1-0. Den rødhårede midtbanespiller Souza overlistede i starten af 2. halvleg Victor med et frispark, der strøg gennem den si af en mur, som var blevet sat op for at beskytte målet. Náutico havde en gylden mulighed for at fordoble føringen, men Victor nappede et straffespark fra Araújo. "Galo" (Hanen) missede med resultatet chancen for at gå op på 1. pladsen. Ronaldinho & Co. har stadig 2. pladsen i behold med 2 points op til Fluminense.

Grêmio halede med resultatet 1-1 mod Flamengo lidt ind på Top 2. "Triple M", alias Marcelo Moreno gav ellers gæsterne en ønskestart med en scoring efter små 20 minutter. Elano stod for frispilningen, og den bolivianske landsholdsspiller svigtede ikke i duellen med Flamengo-keeperen Felipe. Føringen holdt indtil et kvarter inde i 2. halvleg. Stortalentet Adryan, der var kommet ind i pausen, leverede en drømmetræffer direkte på frispark. Der faldt ikke yderligere scoringer i en ikke alt for seværdig kamp på EngenhãoGrêmio ligger fortsat på 3. pladsen nu med 5 points op til teten, mens Flamengo ligger lige over nedrykningsstregen med 4 points ned dumpepladserne.

Rækkens nr. 4 Vasco da Gama spillede også 1-1 i sit møde med CruzeiroMarcelo Oliveira stod for første gang i spidsen for Vasco, og træneren fik en elendig start i sit nye embede. Bagud efter bare 3 minutter på et selvmål af stopperen Renato Silva var nok ikke med i den tidligere Coritiba-træners "game-plan". Gæsterne fik dog rystet dukkerten af sig og fik udlignet efter en halv times spil. Nilton udnyttede lidt fumlerier af Cruzeiro-keeperen Fábio til at bringe balance i regnskabet. Vasco var tættest på sejren. Tenório fik et mål annulleret, og landsholdsspilleren Dedé måtte se et hovedstød snige sig forbi den ene opstander. Vasco holder sig i Top 4 med 10 points op til toppen og 4 points ned til São Paulo og Botafogo, som jagter den Copa Libertadores-givende 4. plads. Cruzeiro er nede som nr. 8 med 8 points op til Vasco. De blå fra Belo Horizonte har fået frataget sin hjemmebanen i 6 kamp, som følge af tumulten i derbyet mod Atlético Mineiro for godt 3 uger siden. Kampen mod Vasco var således den første, der blev spillet i Varginha, som ligger et stykke vej fra den sædvanlige hjemmebane.