mandag den 10. september 2012

Hælscoring af Elkeson kickstartede Botafogo-festen

Botafogo høstede sin tredje sejr i træk, da Seedorf & Co. hjemme på Engenhão besejrede oprykkerne fra Náutico med 3-1. Den enlige angriber Elkeson stjal billledet med 2 mål, hvoraf det første blev sat ind med hælen efter bare 55 sekunder, men Andrezinho havde også en suberp aften med et mål og 2 assists. Náuticos mål faldt på straffe og blev sat ind af holdets topscorer Araújo. Botafogo kørte med reducerede billetpriser, og det takkede 14.612 "ja-tak til". Mon ikke at de kommer igen næste gang. Det plejer at hjælpe, når resultaterne indfinder sig. Botafogo avancerede til 5. pladsen i Serie A, og de zebrastribede har nu kun 2 points op til de attraktive Copa Libertadores-placeringer. Náutico daler til 12. pladsen med 6 points ned til nedrykningsstregen.

Det lader til, at hjemmepublikummet i Goiânia har mistet troen på, at de lokale helte Atlético Goianiense kan klare skærene i landets bedste række. I søndagens kamp mod Portuguesa havde "O Dragão" kun opbakning af 891 betalende tilskuere, og det er årets ringeste fremmøde i den fornemste række. De få fremmødte fik ellers noget at juble over, da den offensive højre back Marcos headede hjemmeholdet på 1-0 i 1. halvleg, men Valdomiro udlignede efter pausen til slutresultatet 1-1 efter et hjørnespark, hvor keeperen Márcio kom til kort i en luftduel. Atlético Goianiense ligger stadig sidst i tabellen med hele 8 points op til nedrykningsstregen. Oprykkerne fra Portuguesa holder 11. pladsen med 7 points ned til den kedelige zone.