mandag den 20. august 2012

Ronaldinho & Co. halvvejsmester efter drama

Atlético Mineiro spillede en mesterlig kamp, da "O Galo" hjemme på Arena Independência i Belo Horizonte besejrede Botafogo med 3-2. Indskiftede Neto Berola blev matchvinder, da han kort før tid blev spillet fri på en hælaflevering, og i den direkte duel med Jefferson trak den hurtige angriber en teknisk veludført afslutning op af ærmet. Ronaldinho Gaúcho havde også en nøglerollen for de zebrastribede. R49 var med i oplæggene til hjemmeholdets to første mål (Escudero og den lange ),  mens Ronaldinhos gamle holdkammerat fra Milan-tiden, Clarence Seedorf havde en aktie med i gæsternes andet mål. En flot frispilning af hollænderen banede vej for det straffespark, som Andrezinho omsatte til scoring. Det var Andrezinhos andet mål i kampen, og den elegante midtbanespiller er nu oppe på 7 scoringer i indeværende sæson.
Atlético Mineiro fører Serie A med 3 points ned til Fluminense, og Ronaldinho & Co. har sågar en kamp til gode. Søndagens sejr betyder, at Galo har sikret sig "halvvejsmesterskabet". Der resterer godt nok én spillerunde, men Fluminense kan ikke nå at slå Atlético Mineiro af pinden, når den første turneringsdel afrundes i næste weekend. Botafogo ligger på 7. pladsen med 7 points op til Top 4.

Mens Atlético Mineiro har flow i landets bedste række, går det mindre godt for naboerne fra Cruzeiro. "A Raposa" (Ræven) fik ørerne i maskinen denne søndag med et 4-0 nederlag til Coritiba. Scoringerne blev ligeligt fordelt på de 2 halvlege. Lucas Mendes og Ayrton kom på tavlen i 1. halvleg, mens Roberto og Anderson Aquino fulgte op efter pausen. Cruzeiro har på 8. pladsen ligesom Botafogo nu 7 points op til Top 4. Årets tabende pokalfinalist fra Coritiba holder fast i sin 15. plads, men der blev skabt noget luft til de 4 nedrykningspladser.