fredag den 17. august 2012

Neymar flyvende i comeback for Santos

Neymar bliver aldrig træt. Stortalentet var efter den olympiske turnering tilbage i startopstillingen hos Santos, og selvom Neymar døgnet forinden havde spillet venskabskamp i Sverige, tog den 20-årige angriber med det samme kommandoen på sit klubhold. Torsdagens modstander fra Figueirense tog ellers føringen i starten af 2. halvleg ved Fernandes, men så slog gæsterne sin turbo til. Neymar satte selv udligningen ind, Bruno Peres sørgede for 2-1 efter en flot solotur og med godt 5 minutter sendte Ganso bolden i kassen for sidste gang denne aften efter flot forarbejde af Neymar. Sejren på 3-1 markerede ikke alene Santos' første sejr på udebane i denne sæson, men det var også første gang, at "O Peixe" fik netmaskerne til at blafre på fremmed græs. Santos ligger fortsat nr. 14 i Serie A, og der skal gang i maskineriet, såfremt Neymar & Co. skal op i den Top 4, som giver adgang til Copa Libertadores 2013. Figueirense ligger med nederlaget fortsat sidst i tabellen med 5 points op til redningen.

Corinthians har efter triumfen i Copa Libertadores fået gang i maskineriet i den hjemlige turnering. Torsdag gik det ud over Internacional, der måtte tage fra Pacaembu med et 1-0 nederlag i bagagen. Stopperen Paulo André blev matchvinder, da han midt i 2. halvleg pandede et frispark fra Douglas i nettet. "O Timão" er nu oppe på 9 kampe i træk uden nederlag, og holdet ligger nu 9'er i tabellen. Internacional missede med resultatet muligheden for at komme i Top 4 på bekostning af ærkerivalerne fra Grêmio, men det kan der måske repareres på, når de to storklubber spiller GreNal-classico søndag den 26. august.

Apropos classicos, så byder TV2 Sport på en lækkerbisken allerede på søndag kl. 21.00. Der står Santos-Corinthians på menuen, og det er jo et møde mellem de sidste 2 års vindere af Sydamerikas fornemste klubturnering, Copa Libertadores. Det kan ikke blive andet end stort.