mandag den 13. august 2012

Jô og Ronaldinho styrker Atlético Mineiros topposition

Atlético Mineiro befæstede sin topposition i den brasilianske liga, da "O Galo" (Hanen) hjemme på Arena IndependênciaBelo Horizonte besejrede de nærmeste forfølgere fra Vasco da Gama med 1-0. Den lange angriber headede sejrsmålet ind midt i 2. halvleg efter nogle indledende lækkerier af Ronaldinho. R49 havde ellers været  tvivlsom op til topbraget, da han var røget i unåde hos klubpræsidenten Kalil. Ronaldinho var mødt for sent ind til fredagens samling kl 23.00, og det fik præsidentet til at fare i flint og sætte offensivspilleren i karantæne. Tingene blev dog talt til rette, og mon ikke Kalil her dagen derpå glæder sig over sin kovending. Ronaldinho leverede i hvert fald mange gode aktioner i den helt fortjente sejr. Atlético Mineiro fører nu Serie A med 3 points ned til Fluminense, der overhaler Vasco i tabellen. "O Galo"har dog en kamp i hånden og kan derfor udbygge føringen til det dobbelte.

Der var Milan-træf, da Portuguesa tog imod Botafogo. Hjemmeholdet har jo Dida mellem stængerne, og Botafogo råder over en anden gammel milanist, nemlig Clarence Seedorf. Det hele endte med en pointdeling mellem de to gamle klubkammerater. Elkeson bragte gæsterne foran efter et hjørnespark, og Bruno Mineiro brugte samme opskrift, da han headede bolden ind til kampens slutresultat, 1-1. Begge scoringer faldt i kampens 1. halvleg. Botafogo ligger nr. 8 i rækken med et godt stykke op til Top 4, mens oprykkerne fra Portuguesa befinder sig som nr. 12 med 5 points ned til nedrykningsstregen.