onsdag den 29. februar 2012

Heldig brasiliansk sejr over Bosnien

Det brasilianske Seleção havde heldet på sin side, da man vandt årets første testkamp i Schweiz mod Bosnien-Hercegovina med 2-1. Brasserne fik en drømmestart med et mål af Marcelo efter bare 3 minutters spil, men Mano Menezes' udvalgte formåede ikke at få udnyttet denne kickstart. I stedet var det Bosnien-Hercegovina, der tog initiativet, og inden der var gået et kvarter havde Ibisevic udlignet til 1-1 efter nogle fumlerier af David Luiz og Julio César. Det brasilianske spil virkede langsomt og idéforladt, og det blev først bedre, da træner Mano Menezes hev en svag Ronaldinho ud til fordel for Ganso og supplerede Santos-spilleren med nogle tempospillere såsom Elias, Lucas og Hulk. Netop Hulk  fik en afgørende rolle, da Porto-spilleren i kampens overtid fik fremprovokeret sejrsmålet. Et knaldhårdt indlæg fra Hulk endte nemlig i nettet til 2-1, styret ind af den uheldige bosniske forsvarsspiller Papac.
Sejren var over de 2 x 45 minutter måske ikke helt fortjent, men kampen viste dog med al tydelighed, at brasserne bliver ved til det sidste i jagten på sejren. Så mens Mano Menezes kan glæde sig over vinderkulturen i holdet, må han samtidigt overveje Ronaldinhos fremtid på landsholdet. Flamengo-stjernen mangler tempo, og det går ikke i dagens fodbold. Brasilien kan godt slutte helt til tops ved OL i London 2012, men sådan som det så ud i går, bliver det uden spillere såsom Ronaldinho og David Luiz.