mandag den 6. februar 2012

Luxemburgo tabte magtkampen til Ronaldinho

I Rio de Janeiro bød man i søndags på årets første classico, da Botafogo og Flamengo stødte sammen på Engenhão. Kampen endte 0-0 foran kun 8.863 tilskuere, men opgøret var rimelig underholdende med 3 forsøg på træværket (2-1 til Botafogo), en enkelt udvisning til Flamengo og nogle fine målmandspræstationer i begge ender. Botafogo har hentet midtbanespilleren Andrezinho i Internacional, og han bliver en gevinst for de zebrastribede. Hans sparketeknik er eminent, og det var da også Andrezinho, der 2 gange i løbet af 1. halvleg hamrede bolden på overliggeren. Både Botafogo og Flamengo er kommet lidt tøvende fra start i denne sæson med 1 sejr og 3 uafgjorte, men begge klubber skal nok komme op i gear, når de afsluttende kampe går i gang i denne Taça Guanabara (*).
Flamengo har netop fyret træner Vanderlei Luxemburgo, der tabte magtkampen til holdets absolutte stjerne Ronaldinho. Den tidligere brasilianske landstræner var ikke tilfreds med Ronaldinhos seriøsitet, og et damebesøg på et hotelværelse fik Luxemburgo til at fare i flint og kræve "R10" ud af vagten. Men Luxemburgo fik ikke opbakning fra klubpræsidenten Patrícia Amorim mv., og da kvalifikationen til Copa Libertadores var i hus (samlet sejr over bolivianske Real Potosi) kom det endelige brud mellem Luxemburgo og Flamengo. I stedet har Flamengo nu hyret 63-årige Joel Santana, som bl.a. har været landstræner i Sydafrika. Man må sige, at Joel Santana ved, hvad han går ind til, idet det er 5. gang, at den rutinerede træner binder sig til Flamengo. Joel Santana er kendt for at have højt til loftet, og det passer nok bedre til en spiller som Ronaldinho.
Flamengo og Joel Santana skal i kamp i Copa Libertadores den 15. februar, hvor man på fremmed møder argentinske Lanús i den første puljekamp i Gruppe 2, hvor de øvrige modstandere hedder Olímpia fra Paraguay og Emelec fra Ecuador. Her skulle generhvervelsen Vágner Love også være klar til kamp, og det er tvingende nødvendigt med noget offensiv power, såfremt Flamengo skal gøre sig gældende i Latinamerikas fornemste klubturnering.
Santana & Co. får dog 2 kampe inden det går løs i Libertadores. På torsdag møder man Madureira i Taça Guanabara og om søndagen står der Novo Iguaçu på programmet i samme turnering.


Højdepunkter fra Flamengo-Botafogo
         
(*)
Det regionale mesterskab i Rio de Janeiro har en lidt speciel struktur med 2 delturneringer, Taça Guanabara og Taça Rio. Først spiller man Taça Guanabara, hvor vinderen sikrer sig en plads i finalen om Campeonato Carioca (Rio-mesterskabet). Derefter går man så i gang med Taça Rio, og vinderen her får så den anden plads i finalen om Rio-mesterskabet. Såfremt samme klub skulle vinde begge delturneringer, udløser denne bedrift også det samlede Rio-mesterskab.
Der er i alt 16 klubber, der spiller om Rio-mesterskabet, men det er sædvanligvis de 4 store, nemlig Flamengo, Vasco da Gama, Fluminense og Botafogo, der fordeler titlerne imellem sig.
  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar