mandag den 13. februar 2012

Vasco til semifinalen i Taça Guanabara

Alecsandro tiltrak sig overskrifterne, da Vasco da Gama med en 2-1 sejr over Fluminense i søndagens Rio-classico kvalificerede sig til semifinalen i Taça Guanabara, som er første delturnering i Rio-mesterskabet. Thiago Neves bragte ellers Fluminense på 1-0 efter bare 6 minutter, men i 2. halvleg fik Alecsandro med 2 scoringer vendt det hele til en Vasco-triumf. Der har været lidt op og med med angriberen Alecsandro i Vasco-trøjen. I sidste sæson havde han en afgørende rolle, da Vasco sikrede sig pokaltitlen, men mange af fansene foretrak alligevel Elton som 1. angriber frem for den tidligere Internacional-angriber. Nu er Elton i Corinthians, og så er det op til Alecsandro at fylde skoene ud i en klub, der er kendt for angribere såsom Romário, Edmundo og ikke mindst klubbens nuværende præsident Roberto "Dinamite". Med de 2 mål mod Fluminense og 5 mål i alt i denne Taça Guanabara er Alecsandro på vej mod at vinde fodfæste hos det kræsne publikum på São Januario.
Fluminense har også sin bomber i form af Fred, men landsholdsangriberen havde en skidt dag på kontoret, og det hele kulminerede kort før tid, da Fred indkasserede sit andet gule kort. Dermed må Fred se til fra sidelinien, når Fluminense på onsdag møder Americano. Fluminense kan stadig sikre sig den anden semifinaleplads fra Gruppe B, men det kræver en håndsrækning fra Vasco da Gama, der i de sidste 2 kampe møder gruppens nr. 2 og 3 fra hhv. Boavista og Volta Redonda. Det ligner en overraskende semifinaleplads til Boavista på bekostning af favoritterne fra Fluminense.
I Gruppe A hentede favoritterne Botafogo og Flamengo begge en sejr i denne weekend. Botafogo ordnede om lørdagen Bonsuccesso med 4-1, og dagen efter hentede Flamengo den forventede 2-0 sejr over Nova Iguaçu. Argentinske Herrera stod stærkest i billedet hos Botafogo med 2 kasser, mens angrebskollegaen Loco Abreu og superdribleren Maicosuel sørgede for hjemmeholdet øvrige mål.
Flamengo bød på det længe ventede comeback til Vágner Love, men den populære angriber fandt dog ikke vejen til nettet denne gang. Det gjorde til gengæld angrebsmakkeren Deivid samt midtbanespilleren Renato Abreu. Både Flamengo og Botafogo ligger fint til mht. en semifinaleplads inden den sidste spillerunde på lørdag. Her forventer alle, at Flamengo slukker Resendes semifinaledrømme, og at Botafogo selv ordner paragrafferne mod Macaé.
 
Det lugter lidt af følgende semifinaler:
Botafogo - Boavista (Nr. 1 i Gruppe A - Nr. 2 i Gruppe B)
Vasco da Gama - Boavista (Nr. 1 i Gruppe B - Nr. 2 i Gruppe A)
 
Målene fra Vasco da Gama - Fluminense
  
Når man i starten af marts har fundet vinderen af Taça Guanabara, går man straks i gang med Taça Rio, som er delturnering nr. 2. Den samlede vinder af Campeonato Carioca (Rio-mesterskabet) findes ved en finale mellem vinderne af de 2 delturneringer. Såfremt samme klub vinder begge Taças, udløser det selvfølgelig også det samlede Rio-mesterskab.
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar