tirsdag den 7. februar 2012

Fantastiske Neymar runder 100 mål i karrieren

Neymar kunne i søndags fejre sin 20 år fødselsdag, og stortalentet benyttede selv samme dag til at runde et andet skarpt hjørne, nemlig mål nr. 100 i sin professionelle karriere. Landsholdsspilleren bragte sit Santos på 1-0 i udekampen mod Palmeiras, men en ellers perfekt fødselsdag blev spoleret af Felipe Scolaris mandskab, der fik vendt kampen med 2 mål inden for de sidste 5 minutter.
Neymar fik debut som 17-årig debut for Santos den 7. marts 2009, men der skulle gå yderligere 2 uger, førend den spinkle angriber kom på måltavlen for første gang. Derefter er det bare gået slag i slag for Neymar, der nu er noteret for 82 mål for Santos, 8 for A-landsholdet og i alt 10 for de brasilianske unglandshold. Et af målene er allerede blevet historisk, og det er Neymars solokasse mod Flamengo. Målet fik nemlig FIFA's pris som årets bedste mål i 2011, og kan Santos-spilleren holde sin fokus på rette sted, venter der helt sikkert flere lækkerier fra angriberens side.
  
Neymars mål nr. 100
  
Den brasilianske avis O Globo har kigget lidt på Neymars mange scoringer. Her kan man se, hvordan de mange scoringer er fordelt på de forskellige kropsdele, på de enkelte hold, på de enkelte år, samt hvorfra målene er sat ind. Mens de første 3 illustrationer er lige til, skal der nok lidt oversættelse til mht. den runde cirkel nederst til højre. Den fortæller, at Neymar har lavet 16 mål på straffe, 2 direkte på frispark, 10 på afslutninger uden for straffesparksfeltet og de sidste 72 er sat ind fra straffesparksfeltet.

Der er stadigt et stykke vej op til legendariske Pelés 1.306 kasser. Hvis Neymar kan holde sit snit på 33 mål pr. år, vil stortalentet først runde Pelé i år 2052, altså om 40 år. Det viser lidt om, hvor vildt mange mål Pelé fabrikerede i løbet af sin 21-årige lange karriere.

Næste opgave for Neymar og Santos er på torsdag, hvor man i Campeonato Paulista møder Botafogo-SP på fremmed græs. Udover disse regionale mesterskabskampe i staten São Paulo er Santos også med i Copa Libertadores, som er Sydamerikas fornemste klubturnering. Her lyder startskuddet onsdag den 15. februar, hvor Neymar & Co. i gruppespillet skal op mod The Strongest fra Bolivia. Santos er forsvarende mestre i både Campeonato Paulista og Copa Libertadores, mens man til gengæld fik noget af en mellemsæson i den landsdækkende Serie A, der kører fra maj til december måned.

Statistik på Neymars 100 mål (kilde: O Globo)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar