mandag den 27. februar 2012

Fluminense tog første titel i Rio de Janeiro

Fluminense tog et vigtigt skridt mod det regionale mesterskab i Rio de Janeiro, da Fred & Co. foran små 37.000 tilskuere hjemførte Taça Guanabara med en 3-1 sejr over Vasco da Gama. Med sejren har Fluminense sikret sig en plads i maj måneds grande finale om Campeonato Carioca (Rio-mesterskabet). Her skal man møde vinderen af den næste delturnering Taça Rio, som afvikles i løbet af de næste 2 måneder.
Vasco da Gama kom til finale med en masse selvtillid i bagagen. 8 sejre i 8 kampe taler sit eget sprog. Fluminense derimod fik liiiige trukket sig med fra gruppespillet, og i semifinalen mod Botafogo var det også lidt "shaky" med en afgørelse via straffesparkskonkurrence. Men i finalekampen mod Vasco svingede det fint for Fluminense, der også havde de afgørende marginaler på sin side. Wellington Nem trak et straffespark, som udløste 1-0 ved Fred, og inden halvlegen var omme havde Deco smart udnyttet en fejlplacering af Vasco-keeperen Fernando Prass til 2-0. Det lignede lidt af en ydmygelse, da Fred med en halv time igen bragte Fluminense på hele 3-0, men Vasco fik rettet lidt op på sagerne ved en reducering til 3-1 kort før tid ved Eduardo Costa. Vasco havde i de sidste minutter yderligere 2 kæmpe chancer, men Diego Cavalieri forsvarede sit mål godt i de kritiske situationer. Det blev således Fluminense, der vandt Taça Guanabara, og det er ikke sket siden 1993.
Finalen blev desværre skæmmet af en ulykke i forbindelse med straffesparket til Fluminense. En 52-årig Fluminense-fan faldt ned i "vandgraven" på Engenhão, da tilhængerne jublede over straffesparket mod Wellington Nem. Den uheldige fan bankede bl.a. hovedet ned i cementen på Engenhão, og han blev efterfølgende kørt på hospitalet for behandling af det voldsomme slag, som i hvert fald har kostet en hjernerystelse og 1-2 brud på venstre arm.
Fluminense får ikke megen tid til at hvile på laurbærrene, idet man allerede på onsdag tager hul på gruppespillet i delturnering nr. 2, Taça Rio. Turneringen er identisk med strukturen i Taça Guanabara, dvs. med et indledende gruppespil, 2 semifinaler samt en finale. Eneste forskel er den lidt sjove konstruktion, hvor man i gruppespillet nu kun møder hold fra den modsatte pulje. Fluminense, der ligger i Gruppe B, skal altså møde Botafogo, Flamengo samt de øvrige 6 hold fra Gruppe A. De 2 hold fra Gruppe B, der "stjæler" flest point fra holdene i Gruppe A, får en plads i semifinalen og vice versa. Ordningen sikrer, at alle kommer til at møde alle i de 2 turneringer, og det er fint at de store klubber kommer hele vejen rundt.
    
Se målene fra Vasco da Gama - Fluminense
          

Ingen kommentarer:

Send en kommentar