søndag den 19. februar 2012

Adriano og Neymar trak fokus i Paulistão

Adriano var på banen for første gang i 2012, da Corinthians besejrede São Caetano med 1-0 i den 8. runde af Campeonato Paulistão. "Kejseren" leverede ikke noget drømmecomeback, men 74 minutter på banen med 2 afslutninger og en enkelt aktion som bande til følge var dog et skridt i den rigtige retning for tankforwarden, der fyldte 30 år i fredags. Adrianos indsats blev i hvert fald belønnet af tilhængerne, der klappede den tidligere landsholdsbomber fra banen, og det er noget som angriberen kan bruge fremadrettet. I Brasilien er det nemligt sindsygt vigtig at have supporterne på sin side. Adrianos angrebskollega William blev matchvinder for Corinthians, da han 17. minutter efter pausen blev spillet fri af Douglas, som ligesom Adriano fik sin første kamp fra start. Træner Tite havde valgt en lidt alternativ opstilling mod São Caetano, da der var behov for at spare en del profiler efter onsdagens hårde kamp i Copa Libertadores mod Deportivo Táchiri. Denne rotering af spillere kan give pote på længere sigt, da en Adriano og Douglas i form kan få afgørende indflydelse for Corinthians' succes i netop Copa Libertadores. Corinthians har aldrig vundet Sydamerikas fornemste turnering, og 2012 må gerne været året, hvor man får bugt med dette tabu.
Santos kan omvendt storprale af sine bedrifter i Libertadores med hele 3 turneringssejre, hvor den seneste triumf faldt i 2011. "Fiskene" har også været godt kørende i Campeonato Paulistão, hvor klubben har stået øverst på podiet i de sidste 2 år, og Neymar & Co. har også kursen mod slutspillet i dette års udgave af turneringen. I går blev det til en sejr på 3-1 over Mirassol, og denne gang var det debutanten Juan, Borges (straffe) og anfører Edu Dracena, der fik lov til at komme til fadet på bekostning af bl.a. Neymar. Da Santos i starten af 2. halvleg fik tildelt et straffespark, fokuserede de fleste kameraer på Neymar for at få en reaktion, da tjansen som sparker gik til sidste års topscorer Borges. Angriberen var sikkerheden selv i eksekveringen, og Neymar virkede at tage situationen med forbavsende ro. For 1 1/2 år siden førte et lignende fravalg af Neymar ellers til en kæmpe konflikt mellem stjernen og den daværende træner Dorrival Jr., og den efterfølgende tumult endte såmen med en fyreseddel til Dorrival. Senere kom træner Muricy Ramalho til, og han har tilsyneladende fået sat skik på den unge angriber.
Lørdagens resultater med sejr til både Corinthians og Santos betyder, at Palmeiras beholder 1. pladsen i grundspillet, mens Corinthians, Guarani og São Paulo gør trop i Top 4. Santos ligger 5'er og er dermed stadig blandt de 8 bedste, som kvalificerer sig til 1/4-finalerne i turneringen.
 
Målene fra Mirassol-Santos
        

Ingen kommentarer:

Send en kommentar