mandag den 28. april 2014

Corinthians sagde farvel til sin legendariske hjemmebane med sejr

Corinthians sagde farvel til sin gamle hjemmebane Pacaembu med en 2-0 sejr over Flamengo. 'O Timão' (De Store Hold) kommer i fremtiden til at spille sine kampe på det spritnye Arena Corinthians, som lægger græs til VM-åbningskampen mellem Brasilien og Kroatien den 12. juni.

Faktisk skulle opgøret mod Flamengo have markeret indvielsen af Arena Corinthians, men byggeriet har ligesom mange andre VM-stadionprojekter her i landet været ramt af forsinkelser. Derfor er festlighederne udskudt til den 17. maj og kampen mellem Corinthians og Figueirense.

Corinthians fik nu en resultatmæssig flot afsked med Pacaembu foran de godt 39.000 betalende tilskuere. Guilherme bragte hjemmeholdet foran efter 10 minutter, og stopperen Gil lukkede kampen med sin scoring til 2-0 med godt 10 minutter igen. Flamengo blev handicappet kort før pausen, da anfører Léo Moura så direkte rødt efter en grov tackling af Petros.

Flamengos 10 mand kom nu alligevel godt ud til 2. halvleg, og gæsterne havde gode bud efter en udligning. Indskiftede Nixon og Lucas Mugni gav de rød-sorte noget speed, og Flamengo endte faktisk kampen med at have flere afslutninger på mål end Corinthians.

Resultatet betyder, at Corinthians kravler op på 3. pladsen i Serie A med 2 points op til duksene fra Fluminense. Flamengo er nu noteret for en remis og et nederlag, og det ene point giver en 17. plads i tabellen, lige under nedrykningsstregen.

Bahia fik sin første sejr i Serie A i denne sæson. Det gik ud over oprykkerne fra Figueirense, som pga. tilskueruroligheder i 2013 måtte flytte denne kamp på neutral bane i Barueri. Lincoln åbnede scoringen for gæsterne efter 7 minutter, og Fahel fordoblede føringen med et kvarter igen af matchen.

'O Tricolor' rykker op på 9. pladsen i Serie A med 3 points på kontoen, mens Figueirense ligger sidst uden et eneste point og en målscore på 0-5 efter de to spillerunder. Jo, det bliver en svær sæson for de zebrastribede fra Florianópolis., mens det ser mere positivt ud for holdet fra Salvador.