mandag den 28. april 2014

Internacional og Vitória må give dansk landstræner ret

Den gamle og nu afdøde danske landstræner Richard Møller Nielsen udtalte en gang, at 2-0 er den farligste føring. Den teori blev bekræftet på to af de brasilianske arenaer i den 2. runde af Serie A denne søndag.

Kristeramte Botafogo så ud til at fortsætte sit frie fald i hjemmekampen mod Internacional. Gæsterne kunne nemlig gå til pausen oppe med 2-0 på mål af Rafael 'He Man' Moura, som udnyttede nogle geniale assist fra hhv. den chilenske landsholdsspiller Aránguiz samt den unge Valdívia. Den brasilianske angriber, som i øvrigt er opkaldt efter en tegneseriefigur, slog til efter 6 min. og 34. min. af 1. halvleg.

Men Botafogo fik tilsyneladende en gang hjertemassage i pausen, fordi holdet dukkede spillevende op til 2. halvleg og fik reddet et point i land via 2-2. Debutanten Emerson 'Sheik' fik reduceret efter 18 min. af 2. halvleg, og den tidligere Corinthians-angriber stod såmænd fadder til udligningen sat ind af den paraguyanske angriber Pablo Zeballos med et kvarter igen af matchen.

Det var Botafogos første point i turneringen, og Rio-holdet er derfor nede som nummer 18 ud af de 20 hold. Spillerne er ikke tilfredse med livet i klubben, som indtil videre skylder sine ansatte løn for 2 måneder. Det er jo helt uacceptabel uanset om man er fodboldspiller eller funktionær. Så er humøret bedre i Internacional, som betaler løn til tiden, og indtil videre har 'O Colorado' (De Røde) kunne sætte 4 points ind på kontoen. Det giver en delt 4. plads med 4 andre klubber.

Vitória betyder sejr, og det lugtede af en sådan en af slagsen, da 'Løverne' fra Salvador tog imod Atlético-PR på Pituaçu. Hjemmeholdet kunne gå til pausen oppe med 2-0 på mål af Dinei og José Welison, men gæsterne fra Curitiba leverede et flot comeback i løbet af det sidste kvarter.

Ungdomslandsholdsspilleren Mosquito bragte spændingen tilbage i kampen med sin reducering efter 33 min., og Marcelo sikrede Atlético det ene point med sin udligning efter 37 min. Atlético-PR ligger på en delt 4. plads med 4 points for 2 kampe, mens Vitória ligger nede som nummer 14 med ét point ud af 6 mulige.

Jo, 'Ricardo' kunne godt lide det med kringlede udsagn, og man må konstatere, at manden fik ret på i hvert fald to ud af 5 stadions. Det var nemlig tre af holdene, som klarede sig helt i mål med en sejr til trods for den farlige føring.