mandag den 28. april 2014

Grêmios reserver imponerede mod Ronaldinho & Co.

Bade Grêmio og Atlético-MG har en vigtig kamp i Copa Libertadores i midtugen, og klubberne valgte hver sin strategi til klubbernes indbyrdes 'opvarmningskamp' i Porto Alegre. Hjemmeholdet luftede otte reserver i startopstillingen, mens 'O Galo' (Hanen) stillede op i stærkeste opstilling. Det var nu ikke til at se på banen.

Grêmios unge drenge gik frisk til sagen og kunne gå til pausen oppe med 2-0 på et frisparksmål af Alan Ruíz samt en kasse af Lucas Coelho, som opfangede en svag tilbagelægning af gæsternes højre back Alex Silva. Atlético kom stærkere ud til 2. halvleg, fik reduceret til 2-1 ved Fernandinho, og målet til 2-2 var snublende nært til sidst i kampen, hvor keeperen Marcelo Grohe måtte hive nogle gode redninger ud af ærmet for at redde de tre points til gauchoerne.

Sejren var fortjent nok ud fra spil og chancer. Grêmio har et spændende ungt kuld i Alan Ruíz, Ramiro, Matheus Biteco og Luan, og det var forfriskende at se hvordan de gik uimponeret til kampen mod stjerner som Ronaldinho og Jô. Resultatet må også give noget energi til på onsdag, hvor 'O Tricolor' hjemme på Aranea Grêmio skal forsøge at vende 0-1 til samlet sejr mod San Lorenzo i 1/8-finalen i Copa Libertadores.

Atlético-træneren Levir Culpi måtte dermed indkassere et nederlag i sin returkamp for 'O Galo', men mon ikke at han alligevel var glad for kampen. Al fokus er rettet mod på torsdag, hvor Libertadores-mestrene tager imod Nacional fra Colombia. Atlético er i samme situation som Grêmio. Et 1-0 nederlag på udebane skal vendes til samlet sejr på hjemmebanen. Spørgsmålet er om Atlético er klædt på til kampen. Hvis en elendig generalprøve giver succes i premieren, så må svaret være et klart ja.

Atlético-MG har kun nuppet et point i to kampe i Serie A, og det giver en placering nede som nummer 15 ud af de 20 hold. Grêmio har nu både en sejr og et nederlag, og de tre points giver en foreløbig 10. plads i den jævnbyrdige tabel, hvor Fluminense er det eneste mandskab med maksimumpoint.

Cruzeiro fik en lidt lunken optakt til sin 1/8-finale i Copa Libertadores med 1-1 på den lånte hjemmebane i Uberlândia mod São Paulo. Júlio Baptista alias 'Bastet' bragte de brasilianske mestre foran i starten af 2. halvleg, men den målfarlige stopper Antônio Carlos fik udlignet i kampens overtid.

Cruzeiro er noteret for 4 points, og 'de blå ræve' deler dermed 4. pladsen med fire andre hold. São Paulo er lige en tand bedre på måldifferencen, og det bringer 'O Tricolor' op på 2. pladsen med to points op til duksene fra Fluminense.