søndag den 28. juli 2013

Palmeiras ærede VM-helt og klublegende

Palmeiras skuffede sine mange fans med kun at spille 1-1 i lørdagens udekamp mod Guaratinguetá. U20-landsholdspilleren Leandro bragte "O Verdão" (De Grønne) foran midt i 1. halvleg efter en hjørnesparkskombination, men angriberen Douglas Tanque fik udlignet i starten af 2. halvleg.

"O Verdão" spillede med en mand i overtal i den sidste halve time, men Valdivia & Co. formåede ikke at udnytte denne fordel. Palmeiras stillede op i en speciel trøje til aftenens opgør. Klublegenden Djalma Santos - VM-vinder med Brasilien i 1958 og 1962 - døde i tirsdags i en alder af 84 år, og han blev hædret på behørig vis med foto på forsiden og navn på ryggen af den hvide trøje.

Palmeiras måtte med pointtabet ned på 2. pladsen i Serie B. Chapecoense tilbageerobrede 1. pladsen efter en hjemmesejr på 3-1 over Avaí. Dão, Athos og rækkens topscorer Bruno Rangel sørgede for hjemmeholdets mål, mens Luciano stod for gæsternes trøstmål.

Figueirense med den tidligere FCN-angriber Ricardo Bueno startende på bænken vandt hjemme i Florianópolis med 3-1 over São Caetano. Rafael Costa, Thiego og Tchô satte målene ind for hjemmeholdet, mens Daniel Bueno nettede for São Caetano.

Det er første gang, at Ricardo Bueno ikke kom på tavlen for Figueirense efter overgangen fra FCN, men angriberen har da alligevel fået et meget godt udlæg med seks mål i fem kampe. Det ser også fornuftigt ud for hans nye klub, der ligger over oprykningsstregen efter 10 spillerunder.