mandag den 23. juli 2012

Triple M skød hul i Seedorf-festen

Botafogo-fansene mødte talstærkt op, da den tidligere Milan-spiller Clarence Seedorf fik sin længe ventede debut for de zebrastribede i hjemmekampen mod Grêmio. Hollænderen fik i alt 70 minutter på banen, hvor den 36-årige midtbanespiller undervejs fik vist gode momenter. Han skal blive en gevinst for Botafogo på sigt, men i første omgang kunne Seedorf ikke forhindre et nederlag på 1-0 til de formstærke gæster. Bolivianske Marcelo Martins Moreno alias "Triple M" scorede kampens enlige mål i starten af 2. halvleg efter et glimrende oplæg af rutinerede Zé Roberto. Det var Grêmios tredje sejr i træk, og holdet fra Porto Alegre holder dermed fast i sin position i Top 4. Botafogo må for anden kamp i træk gå fra banen uden scoring, og Rio-holdet daler ned som nr. 8.

Flamengo måtte også bide et 0-1 nederlag i sig, da de rød-sorte var på besøg hos Cruzeiro. Rio-holdet havde flere gode chancer til at komme på tavlen, men Fábio lavede små miraklet i hjemmeholdets mål. Cruzeiro har netop hentet angriberen Borges til klubben, og sidste års ligatopscorer slog til kort før pausen med kampens eneste mål. Det var den anden sejr i træk til "A Raposa" (Ræven), og de blå ligger fortsat og puster Top 4-klubberne kraftigt i nakken. Det var omvendt Flamengos andet nederlag i træk, og klubben med de voldsomt mange supportere må tage til takke med en plads midt i tabellen.
Fluminense havde modsat ærkerivalerne fra Flamengo marginalerne på sin side, da "O Tricolor" vandt søndagens udekamp mod Ponte Preta med 2-1. Farlige Fred trådte endnu en gang til som frelser, da Fluminense kort før tid fik tilkendt et straffespark. Den tidligere landsholdsangriber scorede 2 gange fra pletten i torsdags mod Bahia, og sparketeknikken svigtede heller ikke denne gang. Thiago Neves sørgede for Fluminenses første mål direkte på frispark, mens stopperen Ferrón stod for oprykkernes enlige scoring. Fluminense holder med sejren sin 3. plads i Serie A med 3 points op til duksen Atlético Mineiro, mens Ponte Preta trods nederlaget fortsat er 9'er ud af de 20 hold i landets bedste fodboldrække.