torsdag den 12. juli 2012

Palmeiras løber med pokalpalmerne

Palmeiras tog den brasilianske pokaltitel anno 2012, da "Verdão" (De Grønne) spillede 1-1 i den anden finalekamp mod Coritiba. Palmeiras havde vundet det første opgør i São Paulo med 2-0, og dermed kom den samlede sejr til at lyde på 3-1. Coritiba havde opbakning af godt 31.000 betalende tilskuere på Couto Pereira, og de kunne vejre morgenluft, da Ayrton godt et kvarter inde i 2. halvleg sparkede hjemmeholdet på 1-0. Palmeiras lod sig dog ikke sådan ryste, og bare 4 minutter senere udlignede Betinho til 1-1. Det var som sædvanligt en dødbold fra anfører Marcos Assunção, der stod som fadder til scoringen. Målet lukkede den sidste spænding ud af finalen, idet Coritiba nu skulle levere yderligere 3 kasser for at vriste Palmeiras pokaltitlen.
Det er anden gang i historien, at Palmeiras vinder Copa do Brasil, og med pokaltitlen følger deltagelse i den attraktive Copa Libertadores 2013. Palmeiras fik med sejren gjort kål på en periode på 4 år uden titler, så jublen var selvfølgelig enorm hos klubben med de italienske rødder. Coritiba må til gengæld græmme sig noget så gevaldigt. Det er andet år i træk, at "Coxa" når helt frem til finalen, og nok en gang må man sende lange blikke, mens modstanderholdet får overrakt pokalen.