mandag den 16. juli 2012

Kongekampen endte remis

Palmeiras viste stor moral, da "O Verdão" (De grønne) mødte São Paulo i dette classico, der går under navnet "Choque-Rei" (Konge-kampen). De nykårede pokalmestre spillede bedst gennem det meste af kampen, men det lugtede alligevel af et knebent nederlag, da Palmeiras ved stillingen 0-1 fik smidt Henrique ud i starten af 2. halvleg. Alligevel fortsatte de grønne med at angribe, og belønningen kom med små 10 minutter igen, da Mazinho fik udlignet til slutresultatet 1-1. Palmeiras havde allerede tidligere i halvlegen haft en gylden mulighed for at komme på tavlen, men den chilenske playmaker Valdivia brændte et straffespark begået mod ham selv.
Den ene point var ikke nok til at hive Palmeiras over nedrykningsstregen, men indsatsen lover godt for fremtiden. I den anden ende af tabellen missede São Paulo chancen for komme op i Top 4, men den nytiltrådte træner Ney Franco kan alligevel glæde sig over et par ting. Luís Fabiano kom på tavlen for 5. gang i denne sæson, og for en gangs skyld slap "Fabuloso" for at komme i dommerens sorte bog.

Internacional og Santos spillede 0-0 i en trist kamp i Porto Alegre. Begge mandskaber er for tiden uden adskillige nøglespillere, som er af sted med det brasilianske OL-landshold, og det kunne ses på banen. Navne som Oscar, Leandro Damião, Rafael, Ganso og Neymar havde pyntet gevaldigt på forestillingen. Internacional holder med det ene point tæt kontakt med Top 4, mens Santos ligger nede på en skuffende 13. plads. De to storklubber jagter kvalifikation til Copa Libertadores 2013, og det kræver en placering blandt de fire bedste.

For oprykkerne Sport Recife og Portuguesa er ambitionerne af en mere beskeden karakter. Det gælder om at holde nedrykningsstregen under sig. Sport slap bedst fra det indbyrdes møde med en sejr på 2-1. Henrique og Gilberto sørgede for hjemmeholdets mål, mens Moisés stod for gæsternes reducering. Sport ligger midt i rækken med 5 points ned til den kedelige zone, mens Portuguesa blot har et enkelt point ned til stregen.